Επόμενος στόχος η ανακαίνιση της ΜΕΝΝ

Τόνισε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Ιωάννα Γριβέα στα εγκαίνια του 2ου Συνεδρίου Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Ερευνας

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2024 13:21

Την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) έθεσε ως τον μεγάλο επόμενο στόχο η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννα Γριβέα, κατά τα εγκαίνια του 2ου Συνεδρίου Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας που πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Βιόπολις, στη Λάρισα.

Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΕEΠΕΚΕ) και γίνεται σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει και φέτος ευρεία θεματολογία και περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, εισηγήσεις, διαδραστικές ομιλίες και παρουσιάσεις θέσεων και αντιπαραθέσεων (debate).
Χθες, κατά τα εγκαίνια, χαιρετισμούς απηύθυναν -εκτός της κ. Γριβέα- ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο υποδιοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Μιλτιάδης Ευστρατιάδης και ο αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Άρης Ζιμπής.
Η κ. Ιωάννα Γριβέα στην ομιλία της, αφού έκανε μία μίνι ιστορική αναδρομή στην πορεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, στάθηκε ιδιαιτέρως στη δημιουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων που πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, τονίζοντας πως ήταν αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του κεντρικού κράτους, της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Εν συνεχεία, έθεσε ως τον επόμενο μεγάλο στόχο την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Η κ. Γριβέα, μιλώντας για τη ΜΕΝΝ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι η «Μοναδική δημόσια ΜΕΝΝ σε όλη την 5η ΥΠΕ. Ίσως η μεγαλύτερη δημόσια ΜΕΝΝ στην Ελλάδα. Έχει 12 κλίνες εντατικής νοσηλείας επιπέδου ΙΙΙ, 8 κλίνες εντατικής νοσηλείας επιπέδου ΙΙ και 10 κλίνες απλής νοσηλείας».
Με τη σειρά του ο Σεβασμιότατος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην αποστολή της Παιδιατρικής, που είναι θεοφιλέστατη, και τόνισε ότι η Μητρόπολη στέκεται αταλάντευτα δίπλα στο έργο της Παιδιατρικής Κλινικής.
Ο Χαράλαμπος Μπιλίνης ανέφερε πως οι δραστηριότητες της Παιδιατρικής Κλινικής αναδεικνύουν συνολικά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλία, ενώ τόνισε ότι η Παιδιατρική είναι σημείο αναφοράς σε όλη τη χώρα. Συνεχάρη δε τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΕΕΠΕΚΕ), Γεώργιο Συρογιαννόπουλο, και την Ιωάννα Γριβέα, για τη διοργάνωση του Συνεδρίου αυτού.
«Κλινική πρότυπο για το Τμήμα Ιατρικής» χαρακτήρισε την Παιδιατρική ο Άρης Ζιμπής. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη στοχοπροσήλωση των οργανωτών του Συνεδρίου και τους ευχαρίστησε για την πορεία ανάπτυξης της Κλινικής. Στάθηκε ιδιαιτέρως δε «στο βήμα που δίνει το Συνέδριο στους νέους συναδέλφους», όπως χαρακτηριστικά είπε, «ώστε να βγούνε καλύτεροι συνάδελφοι και γιατροί».
Ο Μίλτος Ευστρατιάδης, που ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΛ μόλις πριν από λίγες μέρες, σημείωσε πως είναι τιμή για το νοσοκομείο να έχει κλινικές, όπως η Παιδιατρική, που παρέχουν τόσο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία της Διοίκησης με την Κλινική, ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Η τελετή των εγκαινίων έκλεισε με την απονομή βραβείου στη φοιτήτρια Ιατρικής Μ. Μπάσδρα, που η χθεσινή της εισήγηση αναδείχθηκε ως η καλύτερη.
Οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα το μεσημέρι με δύο ντιμπέιτ για θέματα παιδοαλλεργιολογίας και παιδονευρολογίας.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass