Ευνοϊκό το περιβάλλον για εξέλιξη των ΚοιΣΠΕ

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Λάρισα το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Υγεία

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2024 13:11

Οι προοπτικές εξέλιξης των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που τους δίνει ο νέος νόμος για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας, για να επιχειρήσουν σε ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο και να ολοκληρώσουν τον αποκαταστασιακό τους στόχο μέσω της θεσμοθετημένης εφαρμογής της Υποστηριζόμενης Απασχόλησης, ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην υγεία, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στην Κλινική Κατσίγρα (πλατεία Ταχυδρομείου), το οποίο οργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοιΣΠΕ).

Το συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή, συνεχίστηκε χθες Σάββατο και ολοκληρώνεται σήμερα στο αμφιθέατρο Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Χθες, κατά τη διάρκεια της κήρυξης των εργασιών του συνεδρίου, χαιρετισμό απηύθυνε, μεταξύ άλλων, μέσω διαδικτύου, και ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, αναφερόμενος και στον νέο νόμο, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου για την ομιλία με θέμα «Η δύναμη της εξωστρέφειας» από τον Δημήτρη Παπανικολάου.
Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, κ. Σωτήρη Κουπίδη, η κύρια συζήτηση γίνεται για την εφαρμογή της Υποστηριζόμενης Απασχόλησης στους ΚοιΣΠΕ, για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους και τις προοπτικές εξέλιξης του τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
«Από πέρυσι μέχρι σήμερα έγιναν πολλά και αισθανόμαστε ότι κάναμε και πολλά. Ένας νέος νόμος για την Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας δίδει στους ΚοιΣΠΕ μία σημαντική ώθηση, τόσο για να επιχειρήσουν σε ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο όσο και για να ολοκληρώσουν τον αποκαταστασιακό τους στόχο μέσω της θεσμοθετημένης εφαρμογής της Υποστηριζόμενης Απασχόλησης» τόνισε.
Από πλευράς Ομοσπονδίας και ΚοιΣΠΕ παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα των ΚοιΣΠΕ μέσα από ιστορίες των εργαζομένων τους και μέσα από την εξιστόρηση νέων επιχειρηματικών τους εγχειρημάτων. Περαιτέρω γνώρισαν τα 5 νέα Εξειδικευμένα Γραφεία Υποστηριζόμενης Απασχόλησης (ΕΓΥΑ), τα οποία συνθέτουν τα δομικά στοιχεία ενός υπό διαμόρφωση Δικτύου Υποστηριζόμενης Απασχόλησης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΣΠΕ
Το συνέδριο συνεχίστηκε χθες και οι βασικές του ενότητες ήταν οι ακόλουθες: «Το πολυσύμπαν της Υποστηριζόμενης Απασχόλησης». «Το υπό διαμόρφωση Δίκτυο της ΠΟΚοιΣΠΕ». «Τα πρώτα Εξειδικευμένα Γραφεία Υποστηριζόμενης Απασχόλησης (ΕΓΥΑ) των ΚοιΣΠΕ».
«Δίκτυο Υποστηριζόμενης Απασχόλησης ΠΟΚοιΣΠΕ-ΚοιΣΠΕ και Κοινωνικοί Εταίροι: Αναπτύσσοντας συνέργειες και δίκτυα στην κοινότητα και την εργασία».
«Οι ΚοιΣΠΕ με το βλέμμα στο μέλλον: Τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στο σύγχρονο περιβάλλον».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
09:00-11:30: Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση ΠΟΚοιΣΠΕ.
12:00-12:15: «Η Θεσσαλία την ώρα που δακρύζει»,
Σπύρος Μπουντούρης, Πηνελόπη Σχιζοδήμου.
Ενότητα 3: «Οι ΚοιΣΠΕ με το βλέμμα στο μέλλον: Τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στο σύγχρονο περιβάλλον».
12:15-13:15: Στρογγυλό Τραπέζι 6.
«Ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία».
Συντονισμός: Θανάσης Παπαβλασσόπουλος, Περικλής Βαβουράκης.
«Ευκαιρίες συμμετοχής στο Πρόγραμμα Erasmus+», Νίκος Λέτσιος.
«Erasmus+: Ανάπτυξη και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων», Ευαγγελία-Χριστίνα Ανδρεάδη.
«Ενέργειες της Περιφέρειας Κρήτης για τη στήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», Μαρία Πετραντωνάκη, Χαράλαμπος Αντωνακάκης.
«Νέα προγράμματα και ευκαιρίες στους ΚοιΣΠΕ από δράσεις της ΠΟΚοιΣΠΕ.
Οι προτάσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ της Ομοσπονδίας», Σωτήρης Κουπίδης.
13.15-14.15: Στρογγυλό Τραπέζι 7.
«Ψηφιακή Τεχνολογία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».
Συντονισμός: Στέλιος Σεργεντάνης, Αλέξανδρος Τσάτσος.
«e-supportKoiSPE: Η διαδικτυακή πλατφόρμα υποστήριξης των ΚοιΣΠΕ», Νίκος Χατζηνικολάου, Ειρήνη Σιώτη.
«Αποτύπωση αναγκών εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες στις Κοινωνικές Επιχειρήσεις Ένταξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο: Το πρόγραμμα B-WISE ΚοιΣΠΕ».
«Ευ Ζην», Μαργκώ Λιατήρα.
Παρουσίαση καθολικού εκπαιδευτικού προγράμματος για στελέχη και εργαζόμενους Κοινωνικών Επιχειρήσεων Ένταξης-B-WISE ΚοιΣΠΕ «Ευ Ζην», Αλέξιος Καβαδάτος.
«Ψηφιακές δεξιότητες αιχμής για επαγγελματίες φροντιστές Ατόμων με Αναπηρία και Προβλήματα Ψυχικής Υγείας. Το έργο DD Skills», Παναγιώτης Κορφοξυλιώτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass