Σπουδαία η προσφορά της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής Π.Θ.

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2024 14:21

Γέμισε ευχές το αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής χθες βράδυ, καθώς εκεί η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της επίσημης τελετής έναρξης του συνεδρίου με θέμα «HPV και βιοδείκτες Νο 8», γιόρταζε και τα 25 χρόνια λειτουργίας της. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σπουδαία προσφορά της κλινικής.

Ο κ. Λουκάς Κλέντζερης πρόεδρος της Ένωσης Μαιευτήρων - Γυναικολόγων Ελλάδας χαρακτήρισε, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, εντυπωσιακό το συνέδριο, ενώ για τα 25 χρόνια της κλινικής δήλωσε πως είναι «γεμάτα και πλούσια με πολυποίκιλη προσφορά».
Ο κ. Αλέξανδρος Ροδολάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι μια πολύ σπουδαία στιγμή η εκδήλωση η οποία αναδεικνύει τα 25 χρόνια της Κλινικής και τη σημαντικότητα του συνεδρίου.
Ο κ. Θεόφιλος Καραχάλιος πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής και καθηγητής αναφέρθηκε στην πρώτη στιγμή που είχε συναντήσει τον κ. Ι. Μεσσήνη πριν από 25 χρόνια και μάλιστα δεν ξεχνάει μια εργασία που του ανέθεσε να κάνει για την οποία είπε «Ήταν η πιο γλυκιά αγγαρεία», προσθέτοντας πως «τα χρόνια κύλησαν δημιουργικά».
Ο κ. Γιώργος Φθενάκης κοσμήτορας ΣΕΥ και γιατρός ανέλυσε γιατί είναι σημαντική η λειτουργία της κλινικής όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ο κ. Ιωάννης Στεφανίδης, αντιπρύτανης και καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής, σημείωσε πως «από μόνη της η ίδια η πρωτοβουλία για να γιορταστούν αυτά τα 25 χρόνια είναι σημαντική, πόσο μάλιστα η ίδια η παρουσία της κλινικής όλη αυτήν την περίοδο».
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε ποιοτικό το συνέδριο, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή για τον ιατρικό κόσμο η συμπλήρωση της 25ετίας της κλινικής.
Ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Θωμάς Ρετσιάνης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του υποστήριξε πως για τη Λάρισα τέτοιου είδους συνέδρια έχουν ιδιαίτερη αξία, καθότι πόλη του Ιπποκράτη, ενώ στάθηκε και στην πολύτιμη προσφορά της κλινικής όλα αυτά τα χρόνια.
Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος έπλεξε το εγκώμιο της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Γυναικολογικής Κλινικής, ενώ αναφέρθηκε και στη δύσκολη περίοδο των εμβολιασμών επί πανδημίας μιλώντας και για τον ρόλο της εκκλησίας στη Λάρισα.
Παρουσία έκπληξη ήταν αυτή του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του κ. Δημήτρη Γαλαμάτη ο οποίος ήρθε από την Αθήνα για την εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, χαρακτήρισε τιμή το ότι βρισκόταν στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δήλωσε πως «η κλινική έχει αφήσει μεγάλο αποτύπωμα σε όλη την τοπική κοινωνία» μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Αλ. Δαπόντε με τον οποίο άλλωστε τον συνδέει στενή φιλία.
Ακολούθησαν δύο ομιλίες. Η πρώτη ήταν του κ. Ιωάννη Μεσσήνη ομ. καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλη την πορεία της κλινικής από το ξεκίνημά της μέχρι και το σήμερα. Χαρακτήρισε μεταξύ άλλων την πορεία της «ανοδική και εκπληκτική».
Στάθηκε κυρίως στην επόμενη ημέρα λέγοντας πως «όλοι κάποια στιγμή σταματούν και πως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους επόμενους να βάλουν κι εκείνοι ένα λιθαράκι».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Αλέξανδρος Δαπόντε ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση του Ηρόδοτου «έκαστος εφ’ ω ετάχθη» που σημαίνει
ότι καθένας πρέπει να ασχολείται με αυτό για το οποίο έχει διδαχθεί - εκπαιδευθεί.
Στη συνέχεια, έκανε αναδρομή στην πορεία των 25 ετών και καταλήγοντας ανέφερε πως «η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξυπηρετεί όλο τον πληθυσμό της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ως το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσηλευτικό κέντρο στο πλαίσιο της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, για είκοσι πέντε περίπου χρόνια. Οι ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται, αφορούν σε όλο το φάσμα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, καθώς στην Κλινική μας έχουν αναπτυχθεί οι εξειδικεύσεις της Γυναικολογικής Ογκολογίας, Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Ουρογυναικολογίας».
Η χθεσινή ημέρα ήταν γεμάτη από συνεδρίες και ομιλίες. Σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τρεις συνεδρίες, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν το θέμα: «Ηottopics στη μαιευτική γυναικολογία». Η πρώτη ξεκινά στις 9.30 π.μ., η δεύτερη στις 11:00 π.μ., η τρίτη στις 13:30 και η τέταρτη στις 3 το μεσημέρι. Στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του συνεδρίου και η παρουσίαση των συμπερασμάτων. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση φαρμακευτικών εταιρειών και μηχανημάτων.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass