ΕΝΩ 1000 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ…

Προσλήψεις 900 επικουρικών γιατρών

Δημοσίευση: 28 Νοε 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:38

 

ΑΘΗΝΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. Σε συνάντηση που είχε με μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι, οι γιατροί του ΕΣΥ θα έχουν σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε εξέλιξη βρίσκεται η προκήρυξη για 900 επικουρικούς γιατρούς στο ΠΕΔΥ, ενώ από το νέο έτος ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Απαντώντας στα ερωτήματα του ιατρικού κλάδου, ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι σε ότι αφορά την στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 467 ατόμων από τις συνολικά 800 κενές θέσεις. Διευκρίνισε όμως, ότι πρέπει να αναζητηθεί μέσα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ένας τρόπος πρόσληψης που να ξεφεύγει από τους περιορισμούς που ισχύουν για τους φορείς του δημόσιου τομέα (π.χ. 1 πρόσληψη προς 10 αποχωρήσεις ή 1 προς 5 κ.λπ.) και παραδεχτηκε την ανάγκη για την διενέργεια μιας ειδική σύσκεψη για την αναζήτηση λύσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες της νησιωτικής και ακριτικής Ελλάδας.

Ο υπουργός Υγείας απέκλεισε την επαναπρόσληψη των απολυμένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ και τη διατήρηση της προηγούμενης εργασιακής σχέσης των γιατρών των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα υπάρχει μία σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ.

«Για τη στελέχωση του ΠΕΔΥ το μόνο το οποίο προχωρά αυτή τη στιγμή είναι η προκήρυξη των 900 επικουρικών ιατρών. Όσον αφορά τον οικογενειακό γιατρό υπάρχει πρόθεση για τον επόμενο χρόνο πιλοτικής εφαρμογής του θεσμού με 1.000 άτομα», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Σε ότι αφορά τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, πρόθεση του υπουργείου είναι να γίνουν νέες συμβάσεις, οι οποίες θα είναι ανοιχτές προς όλους τους ιατρούς, μέσα από την εφαρμογή κλειστών προϋπολογισμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass