Αγορά μηχανήματος ακτινοθεραπείας

* ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ * ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ * ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, Γ. ΚΥΡΓΙΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2024 13:00

Για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να ληφθούν, προκειμένου να παρέχονται αναβαθμισμένες παροχές ακτινοθεραπείας στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, συζήτησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας με τον διευθυντή του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθηγητή κ. Γεώργιο Κύργια, και τον άμεσο συνεργάτη του και μέλος του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας MSc - PhD Ακτινοθεραπείας, κ. Γεώργιο Ιωαννίδη.

Σύμφωνα με τους ιατρούς και με βάση την απογραφή του ελληνικού πληθυσμού του 2021, συνολικά η Μακεδονία και η Θράκη, με πληθυσμό 2.600.000 κατοίκους, διαθέτουν εννέα δημόσια μηχανήματα ακτινοθεραπείας. Αντίστοιχα, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με πληθυσμό 1.200.000 κατοίκους, διαθέτει ένα και μοναδικό δημόσιο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, το οποίο, μάλιστα, δε διαθέτει τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ακτινοθεραπείας. Επιπλέον, το εν λόγω μηχάνημα του ΠΓΝΛ, παροχή της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου, εμφανίζει συχνές βλάβες λειτουργίας λόγω της παλαιότητάς του (διανύει το 8ο έτος λειτουργίας του) και της υπερφόρτωσής του με υπερβολικό αριθμό θεραπειών, που ξεπερνούν τις 20.000 ανά έτος. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι τεράστιες λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία των ογκολογικών ασθενών, που φτάνουν ακόμη και τους τρεισήμισι μήνες, με αυτονόητη επιβάρυνση της υγείας τους.
Ο κ. Κουρέτας, κατανοώντας το σοβαρό πρόβλημα και την ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει με το ποσό των περίπου 4.800.000 ευρώ -μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων- την άμεση προμήθεια ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος Ακτινοθεραπείας, νέας γενιάς και τεχνολογίας, κατάλληλο για τις πιο εξελιγμένες κλινικές εφαρμογές, όπως Στερεοτακτική Ακτινοθεραπεία, Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική, Επιφανειακά Καθοδηγούμενη Ακτινοθεραπεία SGRT κι άλλες.
Η εγκατάστασή του στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά τον θεσμό της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορήσει την αναμονή των ογκολογικών ασθενών και θα αποτρέψει τη μετακίνησή τους εκτός Θεσσαλίας για παροχή σύγχρονων θεραπειών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass