Εκσυγχρονίζει εξοπλισμό του ΠΓΝΛ

*ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ 8 ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2024 13:21

Την ένταξη οκτώ έργων για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων, εκ των οποίων τα επτά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας σε συνέντευξη Τύπου, η προσφορά των Νοσοκομείων στις πρόσφατες μεγάλες καταστροφές και κρίσεις που πέρασε η περιοχή, όπως είναι ο Ιανός, τα Τέμπη, ο daniel ήταν μεγάλη, καθώς σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο φορτίο. Μόλις χθες αναρτήθηκε η πρόσκληση για μία σειρά έργων, και σαν ελάχιστο φόρο τιμής εντάσσουμε για χρηματοδότηση -μέσω ΠΔΕ- τα παρακάτω έργα:
1. Προμήθεια Συσκευής Σύγχρονης Υπερηχογραφίας για την Κλινική Εντατικής Θεραπείας, 185.000€, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Κλινική Εντατικής Θεραπείας.
2. Προμήθεια εξοπλισμού για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, 251.000 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
3. Ενδοσκοπικός Εξοπλισμός Ενδοβρογχικής Χρήσης και άλλες προμήθειες, 500.000 €, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Πνευμονολογική Κλινική.
4. Προμήθειες για το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, 661.500 €, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής.
5. Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής, 493.000 €, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Παιδιατρική Κλινική.
6. Προμήθεια για τη Μαιευτική Κλινική, 7.000 €, Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, Μαιευτική Κλινική.
7. Μελέτη αναδιαρρύθμισης χώρων του τμήματος Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν.Π., 35.960 €, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Διεύθυνση Τεχνικής και Ξενοδοχειακής Υπηρεσίας, Τεχνικό Τμήμα.
8. Μελέτη και διαμόρφωση χώρου για την εγκατάσταση ψηφιακού αγγειογράφου της μονάδας επεμβατικής νευρολογίας αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Ακτινοδιαγνωστικής, 300.000 €, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Εργαστήριο Ακτινοδιαγνωστικής.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουρέτας «από τον περασμένο Ιανουάριο «τρέχει» μία πρόσκληση ύψους 15 εκατ. ευρώ σχετικά με την προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων της 5ης ΥΠΕ, ενώ οι χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον τομέα της Υγείας και της Επιχειρηματικότητας ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ. Επίσης τις επόμενες εβδομάδες θα τρέξουν ερευνητικά προγράμματα ύψους 4 εκατ. ευρώ, καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 6 εκατ. ευρώ για συνεργατικά προγράμματα του πανεπιστημίου, όπως και 12 εκατ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass