Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Απάνθρωπες και παράλογες οι περικοπές στους ανάπηρους

*Η χώρα δεν διασώζεται ανοίγοντας τον Καιάδα

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2014 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:13

 «Τα άτομα με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια τελικού Σταδίου υπό αιμοκάθαρση, αλλά και όλα τα άτομα με αναπηρία βομβαρδίζονται κυριολεκτικά από ειδήσεις που προμηνύουν ένα ζοφερό μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών ν. Λάρισας π. Γεώργιος Ντάρδας, σε επιστολή του προς τους βουλευτές, υπογραμμίζοντας: «Είναι αδιανόητη, απάνθρωπη και άνευ λογικής οποιαδήποτε συζήτηση για περικοπή διατροφικών και προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών και όποιων πενιχρών άλλωστε οικονομικών παροχών... Καμία τρόικα και κανένα σχέδιο διάσωσης της χώρας δεν μπορεί να στηριχτεί στο άνοιγμα του Καιάδα για τα άτομα με αναπηρία».

Απευθυνόμενος προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο π. Γεώργιος σημειώνει: « Κάποιες αναφορές από τον έντυπο Τύπο για περικοπές προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων ακόμα και αυτών των ελαχίστων φοροαπαλλαγών για τα άτομα με αναπηρία όπως ισχύουν σήμερα, χαρακτηρίζονται επιεικώς ως ασκήσεις ψυχολογικής βίας στην πιο ευπαθή διαχρονικά ομάδα του ελληνικού πληθυσμού. Σε περίπτωση που αυτές οι περικοπές γίνουν πραγματικότητα οδηγούν σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης. Τα τελευταία χρόνια τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις καθώς και οι οικογένειές τους βιώνουν σε πολύ μεγαλύτερη ένταση τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα ελάχιστα υποστηρικτικά μέτρα που ελήφθησαν για αυτούς τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις σκληρές επιθέσεις που έχουν δεχτεί σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Είναι αδιανόητη, απάνθρωπη και άνευ λογικής οποιαδήποτε συζήτηση για περικοπή διατροφικών και προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών και όποιων πενιχρών άλλωστε οικονομικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτή η συζήτηση από όπου και αν προέρχεται δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Η περικοπή κοινωνικών δαπανών από τους πιο φτωχούς πολίτες δεν μπορεί να αποτελέσει αντισταθμιστικό μέτρο για την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές της χώρας. Καμία τρόικα και κανένα σχέδιο διάσωσης της χώρας δεν μπορεί να στηριχτεί στο άνοιγμα του Καιάδα για τα άτομα με αναπηρία του έτους 2014.

 Την Ελλάδα που εξοντώνει τους πολίτες της και μάλιστα αυτούς που από το υστέρημά τους έχουν στηρίξει τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, εμείς δεν την θέλουμε και θεωρούμε ότι δεν την θέλετε και εσείς. Ζητούμε και προσδοκούμε ότι αυτή η συζήτηση θα κλείσει από εσάς τους βουλευτές και από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την παρούσα Κυβέρνηση.

Η αναπηρική οικογένεια από την πρώτη στιγμή ζήτησε ουσιαστική προστασία και αντ΄ αυτής βρέθηκε αντιμέτωπη με ενορχηστρωμένες επιθέσεις που αμαυρώνουν τη δημόσια εικόνα για την αναπηρία, είτε για να καλυφθούν ανεπαρκείς πολιτικές προστασίας τους είτε για να καλυφθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι για ανεξέλεγκτες δημόσιες δαπάνες. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο προβείτε σε όσους ελέγχους απαιτούνται και τιμωρήστε τους υπεύθυνους παραδειγματικά είτε είναι πολίτες που σφετερίζονται την αναπηρία, είτε είναι γιατροί, είτε δημόσιοι λειτουργοί είτε πολιτικά πρόσωπα. Ταυτόχρονα προστατέψτε με διακριτικά μέτρα και αποτελεσματικά τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και τις οικογένειές τους.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΑμεΑ, η ΠΟΝ αλλά και οι Σύλλογοι αναπήρων θα αγωνιστούν για να μην οδηγηθούν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, γνωστοποιώντας το ζήτημα της παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass