«Αξιοποιούν τον παιδικό καρκίνο για ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία»

Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2023 14:20

Εκφράζοντας την απέραντη θλίψη και τα συλλυπητήρια για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χαιρέτισε επίσης όλους όσοι συνέβαλαν στην περισυλλογή των θυμάτων και στη γρήγορη και έγκαιρη περίθαλψη των τραυματιών.

Ακόμα δήλωσε περήφανος για τον λαό, τους εργαζόμενους, τους νέους της Λάρισας που επέδειξαν συγκλονιστική αλληλεγγύη με τη συλλογή αίματος, αλλά και τις τεράστιες σε όγκο κινητοποιήσεις μετά το δυστύχημα, ζητώντας να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ”», ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «αποτελεί συνέχεια προηγούμενων πολιτικών για τη μετατροπή νοσοκομείων από Δημόσια σε Ιδιωτικά Νομικά Πρόσωπα, πολιτική που διαμορφώνει τα νοσοκομεία ως αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες στη βάση της πλήρους εμπορευματοποίησης… Την ευελιξία εξασφαλίζει η μορφή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ πρόσθεσε πως την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτή η μορφή ισχύει παντού σε όλο τον κόσμο, κρύβει ότι σε αρκετά κράτη καταργήθηκαν ολόκληρα νοσοκομεία γιατί δεν έφερναν έσοδα. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και στην Ελλάδα, όταν νοσοκομεία οδηγούνται σε συγχώνευση και κλείσιμο, με δικαιολογία τη χαμηλή πληρότητα... Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι το Δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία και τον έλεγχο του Ογκολογικού Κέντρου και το «κοινωφελές ίδρυμα» τη μειοψηφία, είναι κοροϊδία, γιατί από κοινού θα ελέγχουν αν το Κέντρο συμμορφώνεται στους στόχους της κερδοφορίας». Τέλος, ο Γ. Λαμπρούλης χαρακτήρισε «αδίστακτους κυβέρνηση και Ίδρυμα που αξιοποιούν τον ευαίσθητο τομέα του παιδικού καρκίνου για να αποκτήσουν άλλοθι για την πολιτική τους». Και τόνισε κλείνοντας ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει το νομοσχέδιο και ζητά την απόσυρσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass