Νέο σήμα κινδύνου για το Νοσοκομείο Καρδίτσας

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2014 1:26 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:10

 

Καθημερινά χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας κατήγγειλαν εργαζόμενοι και γιατροί σε σύσκεψη τοπικών φορέων που έγινε από το Σύλλογο Εργαζομένων με αφορμή τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλης μας.

Όπως ειπώθηκε, συμμετέχοντων στη σύσκεψη του βουλευτή (γιατρού) ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Μιχαλάκη, των προέδρων του Εργατικού Κέντρου κ. Γ. Καπράνα και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Β. Μπάτρα, οι κλινικές λειτουργούν κατά κύριο λόγο εξαιτίας της υπερωριακής εργασίας των εργαζομένων και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν φαίνεται καμία λύση στον ορίζοντα για ουσιαστική στήριξή τους!

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος των εργαζομένων κα Μαρίνα Τέτσιου είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυτά που ισχύουν για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, ισχύουν και για το δικό μας Νοσοκομείο. Το πρώτο κομμάτι είναι η υποστελέχωση: Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη αναπλήρωσης των θέσεων αυτών σε βαθμό επικινδυνότητας. Οι εργαζόμενοι κάνουν κυκλικό ωράριο (αργίες και νυχτερινά)Π χωρίς να πληρώνονται (ήδη μας χρωστούν 3 μήνες εξαιρέσιμων και μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρξουν άλλοι 2 μήνες). Σ’αυτό το σημείο θα ήθελα επιγραμματικά να αναφερθώ στην αξιολόγηση. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν δεχόμαστε να αξιολογηθούμε. Δεν δεχόμαστε όμως την ποσόστωση του 15% και τις επιπτώσεις αυτού του επιμερισμού. Το προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 40% και στην επόμενη διετία λόγω συνταξιοδοτήσεων θα μειωθεί και άλλο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υπάλληλοι να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στο νοσοκομείο. Επίσης, χρειάζεται επιπλέον προσωπικό στα πλυντήρια και στο τηλεφωνικό κέντρο. Ή μήπως η μη πρόσληψη προσωπικού σε αυτούς τους τομείς γίνεται με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους; Άλλωστε αυτό δεν συνέβη και στον χώρο της κουζίνας, της καθαριότητας και της φύλαξης; Επίσης υπάρχει έλλειψη παραϊατρικού προσωπικού. Μεγάλη και σημαντική είναι επίσης η έλλειψη και στο ιατρικό προσωπικό».

Σε ότι αφορά στις ελλείψεις η κα Τέτσιου επισήμανε: «Η οφθαλμολογική κλινική απαρτίζεται μόνο από μία ιατρό (αναβολή χειρουργείων λόγω μη συνεχούς ύπαρξης ενδοφακών και φυσικά λόγω μη ύπαρξης άλλων ιατρών στην κλινική. Η μαιευτική – γυναικολογική κλινική μέχρι πριν από έναν μήνα λειτουργούσε με μία μόνο γιατρό. Η παιδιατρική κλινική όπως όλοι γνωρίζετε, λειτουργεί με μια μόνο γιατρό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή 23 ημέρες τον μήνα. Η πρόχειρη λύση που δόθηκε με το αν έρθουν γιατροί από άλλα νοσοκομεία ή Κ.Υ. για να καλύπτουν τις εφημερίες του μήνα δεν αρκεί. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση με την πρόσληψη μονίμων ιατρών για όλες τις κλινικές που υπολειτουργούν μέχρι σήμερα. Μονάδα τεχνιτού νεφρού – Γαστρεντερολογική: Η κ. Δάλλα διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, σε δηλώσεις της τόνισε ότι μέχρι τέλους του έτους θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο μας δύο παθολόγοι, δύο αναισθησιολόγοι, ένας καρδιολόγος και ένας βιοπαθολόγος. Ευχόμαστε πραγματικά να έρθουν. Επίσης ανακοίνωσε οτι πλέον στο νοσοκομείο μας υπάρχει γαστροσκόπιο και κολποσκόπιο νέας τεχνολογίας. Δεν αναφέρθηκε όμως στο γεγονός ότι δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος. Όπως επίσης δεν δήλωσε τον ερχομό κάποιου γιατρού για τις κλινικές που υπολειτουργούν και που κινδυνεύουν είτε να συγχωνευθούν με το Νοσοκομείο Τρικάλων ή ακόμη και να κλείσουν κάτι το οποίο απευχόμαστε. Και αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος της σύσκεψης. Να μην συγχωνευθεί και να μην κλείσει καμία κλινική του νοσοκομείου μας. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την υποχρηματοδότηση, στην οποία οφείλεται η αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων της ορθοπεδικής κλινικής για 3 μήνες. Επίσης η μη συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού όπως ο κλίβανος, με αποτέλεσμα το υλικό να μεταφέρεται σε όμορα νοσοκομεία. Καθώς και η μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στην υποχρηματοδότηση οφείλεται και η μη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Σημαντικό πρόβλημα της υποχρηματοδότησης είναι και η μη πραγματοποίηση των ΤΕΣΤ ΠΑΠ στη γυναικολογική κλινική. Κάτι το οποίο θεωρείται απαράδεκτο για το νομό μας.

 Ζητάμε:

  • Δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους
  • Καμία απόλυση και άμεσα προσλήψεις προσωπικού σε όλους τους τομείς
  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μην καταρρεύσουν οι δημόσιες δομές υγείας
  • Κατάργηση του νόμου για την ΕΣΑΝ Α.Ε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass