Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 24 Νοε 2020 21:04

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Χειρουργική Γ.Ν. Λάρισας

Την αναστολή του μεγαλύτερου μέρος των δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομένων των χειρουργείων

και των εξωτερικών ιατρείων «λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων σχετικά με την πανδημία» ανακοίνωσε με ένα συγκινητικό μήνυμα στη σελίδα της στο facebook η Χειρουργική Κλινική Γ.Ν. Λάρισας. Από την αρχή σχεδόν του δεύτερου κύματος δύο ιατροί μας μετατέθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας και το νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής σε νοσηλευτικές μονάδες COVID. Το σύνολο των ιατρών της Κλινικής πλέον, επιστρατεύεται στην περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό, τονίζεται μεταξύ άλλων. Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία μετά από ηπατεκτομή του τμήματος 6 με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων που διενεργήθηκε στην Κλινική πριν το lockdown με την ευχή ότι σύντομα θα επανέλθει στις καθημερινές της δραστηριότητες και θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

 

Σε εκκρεμότητα η αλλαγή ωραρίου στα φαρμακεία

Σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για διαμόρφωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας σε ενιαίο ωράριο 8.30 π.μ.-4.30 μ.μ., όπως ίσχυσε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Την ίδια ώρα η Περιφέρεια έδωσε το «πράσινο φως» για τη διαμόρφωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων στη Μαγνησία και στα Τρίκαλα, ικανοποιώντας τα αιτήματα των αντίστοιχων Φαρμακευτικών Συλλόγων, ενώ ο Σύλλογος της Καρδίτσας δεν υπέβαλε αίτημα για τροποποίηση του ωραρίου στα φαρμακεία της περιοχής του.  


Εκκληση για δωρεάν τεστ στους ογκολογικούς ασθενείς

Έκκληση στον ΕΟΠΥΥ να αναλάβει το κόστος των τεστ, μετά από ταχεία διαπραγμάτευση με τους ιδιωτικούς φορείς ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να δοθεί εντολή εκτέλεσής του με αποζημίωση που θα καθορίσει μόνος του ο δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός, απευθύνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Με ανακοίνωσή της επανέρχεται στο θέμα της πληρωμής από τους ίδιους τους ογκολογικούς ασθενείς του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό, στον οποίον υποβάλλονται πριν από τη θεραπεία τους, όταν αυτή γίνεται σε ιδιωτικές κλινικές. Στη σημερινή συγκυρία, όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αναγκασμένο να σηκώσει το βαρύτατο φορτίο της περίθαλψης ασθενών με Covid -19, ο αριθμός των ογκολογικών ασθενών που αναγκαστικά θα προσφεύγουν στις ιδιωτικές κλινικές για θεραπεία θα αυξηθεί, τονίζει η Αντικαρκινική Εταιρεία απευθύνοντας έκκληση στον ΕΟΔΥ να αναλάβει το κόστος των τεστ.


Εγκρίθηκε ο απολογισμός του ΠΓΝΛ για το 2019

Τον οικονομικό απολογισμό 2019 ενέκρινε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Σύμφωνα με την απόφαση ο απολογισμός περιέχει:
Α) Σε ό,τι αφορά τα Έσοδα: Τα αρχικώς προϋπολογισθέντα 82.879. 986,95 ευρώ. Το τελικό ύψος του προϋπολογισμού 99.724.091, 90 ευρώ. Τα πραγματοποιηθέντα έσοδα 63.675.707,73 ευρώ. Στο τελικό σύνολο των πραγματοποιηθέντων εσόδων συμπεριλαμβάνεται ταμειακό υπόλοιπο της προηγούμενης χρήσης 2018 ποσού 40.607.254,50 ευρώ.
Β) Σε ό,τι αφορά τα Έξοδα: Τα αρχικώς προϋπολογισθέντα 88.149.211,86 ευρώ. Το τελικό ύψος του προϋπολογισμού 107.050.511,94 ευρώ. Τα πραγματοποιηθέντα έξοδα 77.052.638,64 ευρώ. Στο τελικό σύνολο των πραγματοποιηθέντων εξόδων συμπεριλαμβάνεται το ταμειακό υπόλοιπο της νέας χρήσης 2018 ποσού 27.230. 323,59 ευρώ. Έτσι η διαφορά εσόδων και εξόδων αποτελεί και το ταμειακό υπόλοιπο της χρήσης του 2019, δηλαδή 27.230.323,59 ευρώ.

 

Ο Φ. Σερέτης σε Επιτροπή για ογκολογικούς ασθενείς στην Π.Φ.Υ.

IATRIKH STHLH

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, ορίστηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μέλος της νεοσύστατης Επιτροπής για την Ανάπτυξη Θεραπείας Ογκολογικών Ασθενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.), στην οποία προεδρεύει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Έργο της Επιτροπής, η θητεία της οποίας είναι εξάμηνη, είναι η ανάπτυξη θεραπείας ογκολογικών ασθενών σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass