ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συνέδριο για τον γυναικολογικό και ουρολογικό καρκίνο

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2014 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:25
 
Με τη συμμετοχή του διάσημου ουρολόγου Louis Pisters, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τέξας – Αντικαρκινικό Κέντρο M.D. Anderson Cancer Center στο Χιούστον των ΗΠΑ, ο οποίος αναγορεύθηκε προχθές σε επίσημη τελετή επίτιμος διδάκτορας του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας, ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του συνεδρίου Ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδας με τίτλο «Γυναικολογικός και Ουρολογικός Καρκίνος».
Το συνέδριο που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο ‘‘ Imperial ’’ και θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο Κυριακή, διοργανώνεται από την Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας (ΕΕΟΟ) σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Ογκολογική, την Πανεπιστημιακή Ουρολογική και την Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής Ογκολογίας Χρήστος Παπανδρέου «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας και για την Ελλάδα το γεγονός ότι για έβδομη συνεχή χρονιά μετέχει στο συνέδριό μας ο Dr. Louis Pisters, ο οποίος θα πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς κάποια δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία ιάσεως, όπως πλήρεις οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά χημειοθεραπεία. Η ιατρική και κοινωνική αυτή προσφορά είναι ανεκτίμητη καθώς συνδυάζεται και με εκπαίδευση ουρολόγων του Πανεπιστημίου μας στις τεχνικές αυτών των δύσκολων επεμβάσεων».
Φέτος, οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου στον μεν γυναικολογικό καλύπτουν σύγχρονα θέματα και ερωτήματα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και θέτει προβληματισμούς αναφορικά με τη γονιμότητα και τον καρκίνο, στον δε ουρολογικό τα νέα δεδομένα στον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού και της ουροδόχου κύστης.
Στόχος του συνεδρίου είναι η εκπαίδευση νέων και ωριμότερων ογκολόγων αλλά και ιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας και η άμεση συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων με στόχο την βέλτιστη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass