ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 20:02

Υγειονομικό υλικό στους Λαρισαίους γιατρούς

Συνεχίζεται η διανομή υγειονομικού υλικού (ασπίδες προστασίας προσώπου και χειρουργικές μάσκες) από τον Ιατρικό Σύλλογο προς τα μέλη του σήμερα κατά τις ώρες: 9.30 π.μ. -1.30 μ.μ. και αύριο Τετάρτη 5.30 μ.μ. - 8.00 μ.μ.

Οι γιατροί πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις κατά τη διανομή και φέρουν μαζί τους Ιατρική ή Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα αυτοκινήτου.

 

* * *

Προσλήψεις 34 γιατρών και 388 νοσηλευτών στη Θεσσαλία

«Τους τελευταίους δύο μήνες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί με 3.337 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού, ενώ γίνονται καθημερινά εγκρίσεις νέων προσλήψεων, για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, σημειώνοντας ακόμα ότι «αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η Ελλάδα έχει κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Υγείας. Γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, επιστήμονες και ερευνητές στα εργαστήριά μας».

Ο κ. Κικίλιας παραθέτει, αναλυτικά, πού έγιναν αυτές οι προσλήψεις ανά Υγειονομική Περιφέρεια:

1η ΥΠΕ Αττικής: 163 ιατροί και 747 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου: 72 ιατροί και 378 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

3η ΥΠΕ Μακεδονίας: 29 ιατροί και 384 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης: 29 ιατροί και 228 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: 34 ιατροί και 388 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας: 38 ιατροί και 599 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

7η ΥΠΕ Κρήτης: 37 ιατροί και 211 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

 

* * *

 

3

 

Επέστρεψε στο ΓΝΛ ο Χάρης Αποστολίδης

Επέστρεψε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου βρίσκεται η οργανική του θέση, ο πρώην αναπληρωτής διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου Χάρης Αποστολίδης, του οποίου η παραίτηση έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στον κ. Αποστολίδη ανατέθηκαν χθες τα καθήκοντα του αναπληρωτή προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, θέση από την οποία αναμένεται να συμβάλει με τις γνώσεις και την εμπειρία του στην προώθηση τεχνικών έργων είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε του ΕΣΠΑ.

* * *

Σεμινάρια για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού

Με οδηγό τις ανάγκες των ασθενών, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, όπως αυτές διαμορφώνονται εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει μια σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με θέμα: «COVID-19 και Καρκίνος Μαστού».

Στόχος των web σεμιναρίων είναι οι γυναίκες-ασθενείς με καρκίνο του μαστού, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται, να έχουν τη στήριξη και την ενημέρωση που χρειάζονται, με σαφήνεια και αξιοπιστία, στο πλαίσιο της έκτακτης συγκυρίας της πανδημίας του COVID-19, που έχει προσθέσει στη ζωή τους έναν ακόμα σοβαρό και δύσκολο ως προς τη διαχείρισή του παράγοντα.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν.

Πρόγραμμα:

* 30 Απριλίου 2020 • 18:00 - 20:00 «COVID -19 και καρκίνος μαστού: Τι χρειάζεται να προσέχουν οι ασθενείς».

Ομιλήτρια: Κορνηλία Αναστασάκου, διευθύντρια Κέντρου Μαστού, Ιατρικό Αθηνών.

Δηλώσεις Συμμετοχής: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_fcxYcfYMQ0OAkFMGuupAHw

* 7 και 14 Μαΐου 2020, 12:00 - 14:00 «COVID-19 και καρκίνος μαστού: Η αντιμετώπιση των συναισθηματικών δυσκολιών εν μέσω πανδημίας»

Δηλώσεις Συμμετοχής:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_BxmTq_PqSSqWczUg-6D86Q

* * *

Το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ

Το νέο Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μετά τη σχετική τροποποίηση της απόφασης έχει ως εξής:

1. Σερέτης Φώτης, διοικητής της 5ης Υ.Πε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ως πρόεδρος και εισηγητής, με αναπληρωτή τον Ηλία Τσιαούση, υποδιοικητή της 5ης Υ.Πε.

2. Κεχαγιάς Δημήτριος, διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας, με αναπληρωτή τον Κων. Γρηγορίου, διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων.

3. Χατζημαργαρίτης Ευάγγελος, διοικητής του Γ.Ν. Χαλκίδας, με αναπληρωτή τον Αθανάσιο Τσαντήλα, διοικητή του Γ.Ν. Λιβαδειάς.

4. Αναγνωστόπουλος Βασίλειος, διευθυντής Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Νευροχειρουργικής, του Π.Γ.Ν. Λάρισας.

5. Παράφορος Γεώργιος, διευθυντής Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Χειρουργικής, του Γ.Ν. Λάρισας, με αναπληρώτρια την Πετσίτη Αργυρώ, διευθύντρια Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Αναισθησιολογίας, του Π.Γ.Ν. Λάρισας, ως αιρετοί εκπρόσωποι των ιατρών, πλην των ειδικευομένων, της 5ης Υ.Πε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

 

* * *

Ξεκινούν οι προσλήψεις για τα τεστ κατ’ οίκον

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την πρόσληψη 1.100 ατόμων, προκειμένου να στελεχωθούν οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) για τα τεστ κορονοϊού κατ’ οίκον.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού κατ΄οίκoν», που χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ ΤΣ και ΕΚΤ, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά στην πλήρωση 1.100 θέσεων εργασίας.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (ΔΕ οδηγοί, ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτές, ΠΕ διοικητικοί) με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Στελέχωση 500 ΚΟΜΥ και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ» με αντικείμενο τη στελέχωση 500 Κινητών Ομάδων ειδικού σκοπού (ΚΟΜΥ) και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ.

Η πρόσκληση διενεργείται με μοναδικό κριτήριο την αύξουσα σειρά της αίτησης με έναρξη τη Δευτέρα 27/04/2020 και ώρα 13:00.

Για το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, καθώς και για τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες: eody.gov.gr, moh.gov.gr και https://eody-komy.services.gov.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass