Μαζική προσέλευση για προσφορά αίματος στην πλατεία

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 19:00

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Λαρισαίων στην υπαίθρια αιμοδοσία που συνδιοργάνωσαν -όλη την εβδομάδα- η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΛ, καθώς εκατοντάδες συμπολίτες μας προσήλθαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που στήθηκε στην Κεντρική πλατεία, για να δώσουν αίμα.

Μόνο χθες Παρασκευή από Λάρισα και Ελασσόνα, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν 100 φιάλες αίματος, δίνοντας ανάσα και ανακούφιση σε όσους το έχουν ανάγκη.

Εμφανώς ικανοποιημένη η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Μαίρη Χατζητάκη ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τμήματος και της Περιφέρειας: «Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μας, ήταν μία ζωηρή απάντηση στην κατήφεια και την απαισιοδοξία των τελευταίων ημερών, λόγω του κορονοϊού. Το ενθαρρυντικό είναι ότι συμμετείχαν πολλοί νέοι. Από την καταγραφή του προφίλ των εργοδοτών που κάναμε καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όλη αυτή η εντυπωσιακή συμμετοχή δεν συνδεόταν αποκλειστικά με το φαινόμενο του κορονοϊού, αλλά με την επιλογή της τοποθεσίας. Φαίνεται ότι το νοσοκομείο δεν προσελκύει τους υποψηφίους αιμοδότες, οι οποίοι επιδιώκουν έναν πιο ελεύθερο και ευχάριστο χώρο, όπως είναι η πλατεία. Γι’ αυτό και στις προθέσεις μας είναι οι επόμενες αιμοδοσίες να γίνουν στις πλατείες ή σε άλλους ανοικτούς χώρους. Προφανώς κάποιος βλέποντας τον φίλο του, τον γείτονά του, τον διπλανό του να δίνει αίμα παίρνει θάρρος και θέλει να τον μιμηθεί. Σκοπεύουμε τις επόμενες ημέρες να επαναλάβουμε την υπαίθρια αιμοδοσία, όταν βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες».

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στις περιστάσεις. Απομένει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και το αρμόδιο υπουργείο, ενισχύοντας με στελεχιακό δυναμικό το Τμήμα Αιμοδοσίας, διότι ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού ασχολείται με τη διενέργεια της αιμοδοσίας, άλλα υπολείπεται ακόμη πολύ προσωπικό για την επεξεργασία των συγκεντρώσεων φιαλών αίματος. Ας μην ξεχνάμε ότι σε μια εφημερία, το προσωπικό της Αιμοδοσίας εκτός από τη διεκπεραίωση της αιμοδοσίας, έχει και τα επείγοντα περιστατικά, τις μεταγγίσεις κι άλλες προγραμματισμένες υπηρεσίες. Ακόμη χρειάζεται συστηματική ενημέρωση του κόσμου για την ωφελιμότητα της προσφοράς αίματος και όχι εφησυχασμός, αφού οι ανάγκες σε αίμα είναι μόνιμες».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass