Αναστέλλονται οι συναλλαγές με τους αλλοδαπούς

ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ- ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2020 22:05

Την αναστολή της υποδοχής και εξυπηρέτησης του κοινού από τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αναστέλλοντας την προγραμματισμένη για σήμερα στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα 30 ημερών αρχής γενομένης από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου, ενώ το υπουργείο καλεί όλους τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας «... να μεριμνήσουν άμεσα για την προμήθεια και χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας στους εργαζομένους των υπηρεσιών τους, ενώ παράλληλα παρακαλούνται για τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την προστασία των υπαλλήλων τους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας».

Με την απόφασή του το Υπουργείο Εσωτερικών ικανοποίησε το βασικό αίτημα του διεκδικητικού πλαισίου της Ομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε με τη σειρά της να αναστείλει τη σημερινή στάση εργασίας δηλώνοντας ωστόσο ότι συνεχίζει δυναμικά μέχρι «την έκδοση της σχετικής απόφασης από το ΥΠΕΣ στις υπηρεσίες του Μητρώου Αρρένων και του Πρωτοκόλλου- Σφραγίδα της Χάγης».

Παράλληλα σύμφωνα με την ανακοίνωσή της θα συνεχίζει να πιέζει και να αγωνίζεται για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην τακτική απολύμανση των χώρων που στεγάζονται οι παραπάνω υπηρεσίες, στη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας -υγειονομικού υλικού ( όπως  μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό κλπ.) σε σταθερή καθώς και κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων των υπηρεσιών που υποδέχονται κοινό, όπως γραφεία με γκισέ και διαχωριστικά.

Ενδεικτικό είναι το κλίμα έντονης ανησυχίας που επικρατεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για το γεγονός ότι είναι εκτεθειμένοι απέναντι στην πρόσφατη έξαρση του κορονοϊού Covid 19, καθώς οι υπάλληλοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες ενδιαφερόμενους, που προσέρχονται για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Ξενοφών Χανδρινός άφησε αιχμές εναντίον του συντονιστή κ. Ν. Ντίτορα γιατί «δεν έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο ούτε έδωσε καμία οδηγία στις υπηρεσίες και στους υπαλλήλους πέραν των όσων κυκλοφορούν στο διαδίκτυο» με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν μάσκες και γάντια στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Ανάλογες αιχμές πάντως εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών άφησε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία, διαπιστώνοντας πως παρότι έχει ενημερώσει εγγράφως το υπουργείο «δεν υπήρξε η λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων μέχρι σήμερα στους χώρους εργασίας».

Σημειώνεται τέλος ότι τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης επισκέφθηκε χθες ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νικ. Ντίτορας προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες συναλλαγής με το κοινό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκαν οδηγίες στις οικονομικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στην προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας - υγειονομικού υλικού όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικό υγρό.

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass