Επείγοντα ΠΓΝΛ: Πανεπιστημιακή Κλινική ή Τμήμα του ΕΣΥ;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΜΑΧΙΜΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ» * ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΙΛΑ Η ΟΕΝΓΕ * ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΚΤΙΜΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 19:30

Ποικίλες όσες αντιδράσεις προκάλεσε δημοσίευμα της «Ε» την προηγούμενη Κυριακή για την Πανεπιστημιακή Κλινική Επείγουσας Ιατρικής αλλά και την αναφορά του για το γεγονός ότι ενώ έχει εκλεγεί επίκουρος καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής από το φθινόπωρο 2018, έχει διατεθεί στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική αντί να ασχολείται με το αντικείμενό του, οργανώνοντας την Κλινική Επείγουσας Ιατρικής.

Ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με ανακοίνωσή του δηλώνει άρνηση αντιπαράθεσης στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών να αντιμετωπίσει «όποια δυσκολία προκύψει» και αναλαμβάνοντας παράλληλα τη δέσμευση να απαντήσουν αναλυτικά «όταν λήξει η δύσκολη συγκυρία για τη χώρα».

Από την πλευρά της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κατηγορεί τους πανεπιστημιακούς καθηγητές για «απαράδεκτη μεθόδευση» κατάργησης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ως Τμήμα του ΕΣΥ και μεταφέρει τις νέες καταγγελίες των γιατρών ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό γιατί σε επιστημονική ημερίδα που διοργανώνεται στη Λάρισα με την ονομασία Emergency Trauma Congress 2020, οι συμμετέχοντες γιατροί ΕΣΥ του ΤΕΠ «αναγράφονται ψευδώς στο επίσημο πρόγραμμα της ημερίδας ως γιατροί της «Πανεπιστημιακής Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής», η οποία απλά δεν υπάρχει. Έτσι επιχειρείται από την πλευρά του Πανεπιστημίου προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένου που αφορά στην κατάργηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΕΣΥ και αλλαγής του οργανισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας».

Στην ανακίνηση του θέματος για τη λειτουργία της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής παρενέβη και η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο διοικητής του οποίου κ. Δημήτρης Κατσικονούρης ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι έχουν τεθεί συγκεκριμένα ερωτήματα στο Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να απαντηθούν σύντομα, ενώ εκτίμησε ότι η σχετική συζήτηση και λήψη των οριστικών αποφάσεων τοποθετείται χρονικά στην περίοδο του Πάσχα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό αναφέρει: «Σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα μας βιώνει υγειονομική κρίση υπό την απειλή μιας πρωτόγνωρης επιδημίας αφενός, και κρίσης του προσφυγικού αφετέρου, οι «Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι» θεωρούν σημαντικό να προωθούν τα συμφέροντά τους και τις όποιες επιδιώξεις τους, υπονομεύοντας τη λειτουργία ενός τόσο νευραλγικού τμήματος, όσο αυτό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Αρνούμαστε να μπούμε σε αυτή τη λογική αντιπαράθεσης στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και μας θλίβει το γεγονός ότι το κάνουν οι συνάδελφοί μας. (Αυτός είναι ο λόγος που δεν δημοσιοποιήσαμε την από 20 Φεβρουαρίου 2020 απόφαση της ΟΕΝΓΕ, για την πρόσφατη πρόκληση με αφορμή τη διοργάνωση συνεδρίου).

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Θεσσαλίας, ότι είμαστε εδώ, παρόντες και μάχιμοι με αυξημένη επαγρύπνηση, με ένα στελεχωμένο τμήμα (επτά ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και διευθυντή του Αυτοτελούς Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών) με την εμπειρία τόσων χρόνων λειτουργίας, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποια δυσκολία προκύψει. Το ΠΓΝΛ είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και το ΤΕΠ είναι στην πρώτη γραμμή.

Θα επανέλθουμε δριμύτεροι με την απάντησή μας σε όσα ανυπόστατα λέγονται, όταν λήξει η δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, και με τη συνεργασία του πάντα πρόθυμου και δραστήριου συντάκτη σας σε θέματα υγείας κ. Δημ. Κατσανάκη, θα δημοσιοποιηθεί από τις στήλες της φιλόξενης εφημερίδας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Εξάλλου η ΟΕΝΓΕ στη δική της ανακοίνωση σημειώνει:

«Το τελευταίο διάστημα η ΟΕΝΓΕ, με πολλαπλές δράσεις και ανακοινώσεις, έχει ασχοληθεί με το ζοφερό τοπίο που επιχειρούν να καθιερώσουν σχετικά με τη νέα εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Καταφέραμε να μην ακυρωθούν οι προσλήψεις των νέων Επιμελητών στα ΤΕΠ του λεκανοπεδίου Αττικής και των νησιών του Αιγαίου με τις παρεμβάσεις που κάναμε από τον Οκτώβρη ως τον Δεκέμβρη 2019.

Αντιδράσαμε (πάντα μαζί με τους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους) στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις μιας ολιγομελούς ομάδας πανεπιστημιακών καθηγητών που υπαγορεύει υπουργικές αποφάσεις, στοχεύοντας σε προσωπικές επιδιώξεις ενάντια στα δικαιώματα των ασθενών και των γιατρών του ΕΣΥ που υπηρετούν στα ΤΕΠ και στο ΕΚΑΒ.

Επίσης, έγκαιρα από το 2018, ως ΟΕΝΓΕ μαζί με τον Σύλλογο Γιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, είχαμε παρέμβει στην τότε πολιτική ηγεσία ενάντια στην απαράδεκτη μεθόδευση συγκεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών να καταργήσουν το ΤΕΠ που από χρόνια λειτουργούσε ως τμήμα ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο των απαράδεκτων αυτών μεθοδεύσεων εντάσσεται και η νέα λαθροχειρία την οποία καταγγέλλει ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ του ΠΓΝΛ: σε επιστημονική ημερίδα που διοργανώνεται στη Λάρισα με την ονομασία Emergency Trauma Congress 2020, οι συμμετέχοντες γιατροί ΕΣΥ του ΤΕΠ αναγράφονται ψευδώς στο επίσημο πρόγραμμα της ημερίδας ως γιατροί της « Πανεπιστημιακής Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής», η οποία απλά δεν υπάρχει. Έτσι επιχειρείται από την πλευρά του Πανεπιστημίου προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένου που αφορά στην κατάργηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΕΣΥ και αλλαγής του οργανισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης, συνδυάζεται και με την προσπάθεια της κατάργησης των κλινικών του ΕΣΥ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα το πρόγραμμα της ημερίδας συμφωνώντας με το αίτημα του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ και προσφέροντας και όποια νομική συμπαράσταση χρειαστεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass