Επανιδρύεται η Γαστρεντερολογική Κλινική στο ΓΝΛ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΚΥΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ *ΚΛΙΜΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ *ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ *ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2020 22:25

Η Γαστρεντερολογική Κλινική μετά από περιπέτεια πολλών χρόνων με μεταστεγάσεις στο 404 ΓΣΝΛ και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά και συγχώνευση με τη Γαστρεντερολογική Κλινική του τελευταίου επιστρέφει και επίσημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η τυπική επανίδρυση της Κλινικής, για την οποία προωθήθηκε από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για τον χρόνο τροποποίησης των Οργανισμών, έγινε νωρίς χθες το πρωί με τη δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υφυπουργών Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, που φέρει ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, στον Παθολογικό Τομέα του Νοσοκομείου εντάσσεται ένα Γαστρεντερολογικό Τμήμα ενώ συστήνονται τρεις θέσεις ειδικότητας Γαστρεντερολογίας και καταργούνται μία θέση ειδικότητας Ενδοκρινολογίας ή Παθολογίας, μία θέση ειδικότητας Ρευματολογίας και μία θέση ειδικότητας Πνευμονολογίας- Φυματιολογίας.

Παράλληλα, με την ΚΥΑ στον χειρουργικό τομέα η Ιατρική Ειδικότητα - Ειδική Μονάδα «Οδοντιατρικό» μετατρέπεται σε αυτοτελές Ιατρικό Τμήμα και η Ιατρική Ειδικότητα - Ειδική Μονάδα «Οδοντιατρικής Περίθαλψης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ)» εντάσσεται στο νέο Οδοντιατρικό Τμήμα ως ειδική μονάδα αυτού.

Η δημοσίευση της ΚΥΑ με την επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής διαμόρφωσε κλίμα πλήρους ικανοποίησης για την έκβαση του αγώνα του Γενικού Νοσοκομείου, με τους παράγοντες και το προσωπικό του τμήματος πάντως να μιλούν για έναν νέο αγώνα δρόμου, προκειμένου να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει το τμήμα για να ενταχθεί στο σύστημα εφημεριών.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται σε σύσκεψη, που συγκαλείται στην 5η ΥΠΕ, να συζητηθεί μια σειρά από οργανωτικά θέματα από τη μετακίνηση των διευθυντών ΕΣΥ κ. Γιώργου Παρούτογλου και Αθ. Ψύχου από το Πανεπιστημιακό στο Γενικό Νοσοκομείο και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νέου τμήματος, που θα λειτουργήσει προσωρινά σε δύο θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής μέχρι και την προμήθεια του ενδοσκοπικού μηχανήματος μέσω ΕΣΠΑ, που διεκδίκησαν στο παρελθόν διευθυντές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προσωρινός διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου κ. Απ. Κομνός σημειώνοντας πως «η ΚΥΑ αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σκέψη για εγκατάλειψη» αλλά δρομολογείται η ενίσχυση του Νοσοκομείου, για να προσθέσει ότι «το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η δυνατότητα του Γαστρεντερολογικού Τμήματος να δίνει πλήρη ειδικότητα, όπως και στο παρελθόν, και να έχει ειδικευόμενους».

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ - Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Με αφορμή την επίσημη επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, που είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για την επίλυση του προβλήματος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του επισημαίνοντας πως «με συνεχή παρακολούθηση και με συγκεκριμένες προτάσεις κατέστη δυνατή η επανίδρυση της Κλινικής, ένα αίτημα λογικό και δίκαιο, δεδομένης της πρόθεσης της πολιτικής ηγεσίας να υπερβεί τα όποια προβλήματα».

«Επιτέλους το χαρτί βρέθηκε και το μολύβι... έγραψε! Μπαίνει σε δρόμο η λειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, για την οποία κονταροχτυπηθήκαμε με τον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη στη Βουλή την 01/11/2019, όταν συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτησή μου για το θέμα αυτό» αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη και συνεχίζει «Όλοι, με πρωτοστατούντες τα μέσα ενημέρωσης, τους φορείς και τους βουλευτές του νομού, στοιχηθήκαμε στον αγώνα για τη λειτουργία της Κλινικής, που είχε σχεδόν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της η προηγούμενη κυβέρνηση –για να είμαστε δίκαιοι. Βέβαια, έκανε πάνω από επτά μήνες για να υπογραφεί μια ΚΥΑ και να εκδοθεί το ΦΕΚ από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Το καίριο ερώτημα είναι άλλο: Και τώρα τι; Πόσο γρήγορα είναι αποφασισμένοι η ηγεσία του υπουργείου και οι τοπικά αρμόδιοι να θέσουν σε πλήρη λειτουργία την Κλινική; Πόσο αποφασισμένοι είναι να επέμβουν άμεσα στη λειτουργία της Γυναικολογικής Κλινικής, που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση; Γιατί «έκλεψαν» τον γιατρό της Γυναικολογικής μέσα σε μία νύχτα και πότε θα προκηρύξουν τη θέση, όπως υποσχέθηκαν; Τι γίνεται με τις άλλες κλινικές και συνολικά την αναβάθμιση του ΓΝΛ; Πώς απαντούν στις ανάγκες των κλινικών του Πανεπιστημιακού; Γιατί δεν ορίζουν νέο διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο να τελειώνουμε και γιατί έβαλαν πάλι «προσωρινό» διοικητή; Γιατί τόση περιπέτεια; Αναρωτιέμαι, ποιον ψάχνουν επιτέλους να βρουν για διοικητή; Δεν τους κάνει ο «προσωρινός» διοικητής που είναι μια ζωή μέσα στο νοσοκομείο, ξέρει τα θέματα, έχει ευρύ κοινωνικό έρεισμα και μπορεί να συνδιαμορφώσει συναινέσεις; Εντάξει, μπορεί να …μην είναι 80 ετών, να μην έχει κομματικές περγαμηνές, αλλά μήπως, παρ’ όλα αυτά, θα ήταν χρήσιμο να επιλεγεί επιτέλους ο οριστικός διοικητής του νοσοκομείου, για να ξέρουμε σε ποιον θα απευθυνόμαστε, με ποιον θα συνομιλούμε, ποιος θα μας ακούει; Ακόμη ακέφαλο το νοσοκομείο; Πόσα βήματα μπορεί αλήθεια να περπατήσει ένα ακέφαλο σώμα;».

 

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass