«Ποια τα οφέλη της μετατροπής του Πανεπιστημιακού σε ΝΠΙΔ;»

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2020 16:27

Να παρουσιάσει αναλυτικά τα οφέλη της μετατροπής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις περί “ιδιωτικοποίησης” και “ξεπουλήματος”, που επιχειρήθηκε να δημιουργηθούν από την παραπάνω εξαγγελία, καλεί τoν υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά τον σχετικό θόρυβο που προκλήθηκε, σε ερώτησή του στον αρμόδιο υπουργό σημειώνει ότι «κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο ΠΝΛ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαπίστωσε από πρώτο χέρι την προσδοκία φορέων και πολιτών για ριζικές αλλαγές και βελτιώσεις στον πολύπαθο χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου (εφημερίδα Ελευθερία 03.02.20 και 04.02.20) υπήρξαν δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα, τέθηκαν υπόψη του μια σειρά από θέσεις-προτάσεις της Ομάδας Εργασίας του Ιατρικού Τμήματος.

Συγκεκριμένα, γίνεται εκτενής αναφορά για δέσμευσή σας για την αλλαγή του νομικού προσώπου του Νοσοκομείου από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και για τα προβλήματα που θα επιλύσει αυτή η αλλαγή για την προμήθεια εξοπλισμού και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Η αναφορά αυτή, ωστόσο, αποτέλεσε αφορμή για δηλώσεις και δημοσιεύματα (εφημερίδα Ελευθερία, 07.02.20) περί επικείμενης “ιδιωτικοποίησης” και “ξεπουλήματος” του νοσοκομείου, δημιουργώντας εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία.

Την ίδια ώρα, θετικό αντίκτυπο είχε η αναφορά σας στο άνοιγμα άμεσα τριών κλινών στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου με μετακίνηση προσωπικού, ενώ με επικείμενες προσλήψεις θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες.

Πλέον των προαναφερθέντων, ευμενούς αντιμετώπισης έτυχε η δέσμευσή σας για “την κατάθεση νομοσχεδίου που θα κάνει κλάδο τους νοσηλευτές κάτι που σημαίνει ότι θα προσλαμβάνονται με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ”, καθώς και για την απασχόληση 1.500 ειδικευόμενων νοσηλευτών που θα συνδράμουν το σύστημα υγείας κάνοντας την πρακτική τους στα νοσοκομεία.

Τέλος, πάντα στα ίδια δημοσιεύματα, επισημαίνεται ότι “θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να προστεθεί ό,τι λείπει και θα υπάρξει αλλαγή του νομικού πλαισίου για να λειτουργήσουν τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία, ώστε να μπορεί το Πανεπιστημιακό να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλο τον κόσμο όλες τις μέρες”».

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Ποιο το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχετε αναλάβει σχετικά με το ΠΝΛ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον τοπικό Τύπο;

2. Για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις περί “ξεπουλήματος”, που δημιούργησε η εξαγγελία σας για τη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, προτίθεστε να παρουσιάσετε αναλυτικά τα οφέλη αυτής της αλλαγής;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass