Στόχος της Ιατρικής η ανάπτυξη της έρευνας

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘ. ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2020 16:53

Στόχος του Ιατρικού Τμήματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμου ανταγωνιστικής έρευνας που θα προσελκύσει πόρους, ώστε να επιστρέψουν οι ιατροί που έφυγαν στο εξωτερικό, καθώς και η αριστεία στην ιατρική εκπαίδευση ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και οι νέοι γιατροί που θα αποφοιτήσουν να είναι άριστα εκπαιδευμένοι, ώστε να επανδρώσουν επάξια τα επόμενα 20 χρόνια το εθνικό σύστημα υγείας, τις ιατρικές σχολές και τον ιδιωτικό τομέα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Αθ. Γιαννούκας στην πρόσφατη κοπή πίτας στο αμφιθέατρο του Τμήματος, παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ζήση Μαμούρη, του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή ΠΓΝΛ Δημ. Κατσικονούρη και Γεωργίου Αποστολίνα, του αναπληρωτή προέδρου του Τμήματος καθηγητή κ. Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου, μελών ΔΕΠ του Τμήματος, ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών του Τμήματος.

Στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο κ. Αθανάσιος Γιαννούκας έκανε μια σύντομη αναφορά σε ό,τι επιτεύχθηκε το 2019 και ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Τμήματος Ιατρικής για τη σημαντική συμβολή τους. Επίσης ευχαρίστησε τον Πρύτανη και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την άψογη συνεργασία και το συνεχές ενδιαφέρον τους για τα θέματα που απασχολούν το Ιατρικό Τμήμα. Ευχήθηκε, δε, σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία και ευτυχία και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος, η νέα χρονιά να είναι περίοδος δημιουργικής ανάπτυξης με στόχο την αριστεία, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική του πορεία.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατατάσσεται με βάση την Ερευνητική δραστηριότητα και τις δημοσιεύσεις μεταξύ των πρώτων τριών ιατρικών τμημάτων στη χώρα.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στήριξε από την έναρξη λειτουργίας του το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με αποτέλεσμα σήμερα αυτό να είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα και παραγωγικά νοσοκομεία στην Ελλάδα. Στα χρόνια της κρίσης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας παρότι είχε υποδιπλασιασμό του προϋπολογισμού του, έχει αυξήσει τη δραστηριότητά του με πληρότητα που πλησιάζει το 90% και ταυτόχρονα μειώθηκε ο χρόνος νοσηλείας των ασθενών εξαιτίας της εφαρμογής πρωτοποριακών ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Επίσης το Τμήμα Ιατρικής στήριξε το νοσοκομείο με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που προσφέρθηκε ως δωρεά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να στηρίξει την τριτοβάθμια περίθαλψη και το εθνικό σύστημα υγείας. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας το 2019 συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας με σημαντική προσφορά στον άνθρωπο και μεταβάλλοντας τον Υγειονομικό χάρτη της Θεσσαλίας, ώστε σήμερα να έχει σχεδόν εκμηδενισθεί η εσωτερική μετανάστευση πολιτών από τη Θεσσαλία προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για αναζήτηση τριτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

Υπάρχουν όμως αρκετά που πρέπει να γίνουν. Η κτιριολογική επέκταση του κτιρίου της Ιατρικής στη Βιόπολη με το νέο αμφιθέατρο και τη Μονάδα Πειραματικής Ιατρικής, καθώς και την αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε κτιριολογική επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Επίσης, επεσήμανε την αναγκαιότητα της εγκατάστασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των νέων κλινικών και εργαστηρίων που έχει ιδρύσει το Ιατρικό Τμήμα, τα οποία θα αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες τριτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, καθώς και την ιατρική εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του νέου προγράμματος προπτυχιακών σπουδών από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass