Νέες τεχνικές για θεραπεία κιρσών

Παρουσιάστηκαν στο 10ο ετήσιο Συνέδριο Βαλκανικής Εταιρίας Φλεβολογίας *Πρόεδρος της Ο.Ε. ήταν ο κ. Αθ. Γιαννούκας

Δημοσίευση: 04 Νοε 2019 15:20

Στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο The Met, το 10ο Ετήσιο Συνέδριο Βαλκανικής Εταιρείας Φλεβολογίας (Balkan Venous Forum). Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Βαλκανικής Εταιρείας Φλεβολογίας.

Το συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 200 σύνεδροι και συμμετείχαν ως ομιλητές επιστήμονες από 10 χώρες των Βαλκανίων. Σημαντική ήταν η συμμετοχή ως προσκεκλημένου ομιλητή του καθηγητή του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και επίτιμου διδάκτορα του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Andrew Nicolaides, ο οποίος έδωσε 3 ομιλίες συνοψίζοντας τις εξελίξεις που επετεύχθησαν την τελευταία εικοσαετία στην έρευνα για τη διάγνωση και θεραπεία της Φλεβικής Θρόμβωσης και της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας.

Στη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν 40 προφορικές ανακοινώσεις, υπήρχαν 4 θεματικές συνεδρίες αφιερωμένες στη διάγνωση και θεραπεία των Φλεβικών ελκών, του Λεμφοιδήματος, της Φλεβικής Θρόμβωσης και των Φλεβικών κιρσών και το συνέδριο έκλεισε με ειδική συνεδρία αφιερωμένη στις νεότερες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για τη θεραπεία των φλεβικών κιρσών, όπου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση σε μοντέλα που αναπαριστούσαν το κάτω μέλος του ανθρώπου.

Το συνέδριο αυτό -όπως αναφέρουν οι διοργανωτές- ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να αναδειχθεί για μία ακόμα φορά ότι η επιστήμη μπορεί να αποτελέσει ιδανικό όχημα για τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ λαών, που η ιστορία τούς έφερε πολλές φορές αντιμέτωπους. Τέλος, η ανάληψη της διοργάνωσης του συνεδρίου και επιτυχή του έκβαση αντανακλά την ευρύτερη αποδοχή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που με το πρωτοποριακό της έργο έχει καταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass