Σύντομα η επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΥΦ. ΥΓΕΙΑΣ Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ * ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2019 15:26

Την επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να είναι δυνατή η τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου με ΚΥΑ, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:

«Την επόμενη εβδομάδα έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να μπορούμε με ΚΥΑ να τροποποιήσουμε τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και να λειτουργήσει Γαστρεντερολογική Κλινική. Επομένως οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες. Όντως έχει φτάσει σε ένα στάδιο η μεταφορά της Γαστρεντερολογικής Κλινικής και θα είμαστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έτοιμοι να τη λειτουργήσουμε» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Λαρισαίας βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Γ.Ν.Λ.), και κυρίως στην ανάγκη άμεσης και πλήρους επαναλειτουργίας του Τμήματος Γαστρεντερολογίας.

Ο υφυπουργός Υγείας μάλιστα επιχειρώντας μια μικρή ιστορική αναδρομή υποστήριξε ότι η μεταφορά της Γαστρεντερολογικής Κλινικής από το νομαρχιακό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προκειμένου να αναπτυχθεί τότε το τελευταίο ήταν αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού.

Η Λαρισαία βουλευτής υπενθύμισε πως το συγκεκριμένο τμήμα είχε κατ’ ουσία πάψει να υφίσταται εντός των δομών του Γ.Ν.Λ., έχοντας σχεδόν απορροφηθεί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Π.Γ.Ν.Λ.). Ωστόσο, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κρίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετούσε τον σχεδιασμό για τη δημόσια υγεία στον Νομό Λάρισας είχε ρυθμίσει την επαναφορά του Γαστρεντερολογικού στο Γ.Ν.Λ., ενώ εκκρεμούσε μόνο μια τελική, τυπική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη από την πρωτολογία της η Ευαγγελία Λιακούλη παραδέχθηκε πως η απόφαση αυτή του Υπουργείου Υγείας ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων των θεσμικών φορέων του Νομού, (Περιφέρεια, Δήμος, ιατροί, νοσηλευτές, βουλευτές), οι οποίοι συνδυαστικά συνέδραμαν στην ευαισθητοποίηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου το θέμα να «βγει από τον πάγο» και να υπάρξει ουσιαστική λύση του.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η βουλευτής Λάρισας κατέληξε πως «πάρα πολλοί θεσμικοί φορείς, αλλά και απλοί πολίτες με καθημερινές επιστολές και παρεμβάσεις κινήθηκαν προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος της Γαστρεντερολογικής του Γ.Ν.Λ.. Έτσι, οι αποφάσεις που αφορούν στη δημόσια υγεία, δεν είναι κάτι που μπορεί να χαριστεί σε επιμέρους πρόσωπα και κυβερνήσεις. Είναι ένα αγαθό η δημόσια υγεία, το οποίο πρέπει να περιφρουρούμε όλοι με αξιοπρέπεια σαν ένα πολύτιμο και ευαίσθητο εθνικό προϊόν. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε για να είμαστε σωστοί και στον κοινοβουλευτικό μας ρόλο και στο κοινοβουλευτικό μας καθήκον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass