«Ποιος είμαι εγώ παππού;»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ *ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2019 16:00

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Cult Story makers» με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, την ευγενική χορηγία του Ομίλου Animus και σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους «i write» και «Πάραλος», διοργανώνει εκδήλωση ανακούφισης - ενημέρωσης των περιθαλπόντων, συζυγών, παιδιών αλλά και εγγονών των ανθρώπων που ζουν με άνοια, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λάρισας και της Λάρισας «Η Πόλη που Μαθαίνει».

Η εκδήλωση είναι βασισμένη σε μια ιδέα της Λαρισαίας κτηνιάτρου-συγγραφέως κ. ΈπηςΜίχη-Ζέγγου και θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ.

Απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και παππούδες και αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος που υλοποιεί το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας «έλα στο μάθημα με την οικογένεια».

Θα παρουσιαστεί το παιδικό βιβλίο «Ποιος είμαι εγώ παππού;» των Πετρίνας Μαργαριτίδου, Κωνσταντίνας Καραγκιόζη, Ευδοκίας Νικολαΐδου από τις εκδόσεις «i write», το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα του ομώνυμου βιωματικού σεμιναρίου σε εγγόνια ασθενών με άνοια μέσα στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Το βιωματικό εργαστήρι «Ποιος είμαι εγώ, παππού;» απέσπασε το 2ο Παγκόσμιο Βραβείο σε διαγωνισμό της Alzheimer Disease International (ADI), που χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια του 29ου Παγκόσμιου Συνεδρίου το 2014.

Το βιβλίο παράλληλα λειτουργεί ως συμπλήρωμα/απάντηση στο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους «Ο παππούς μου και ο κύριος Αλτσχάιμερ» της κ. Έπης Μίχη - Ζέγγου και του project «Πώς γίνεται να ξεχάσεις κάποιον που αγαπάς τόσο πολύ; Είναι ποτέ δυνατόν;» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών» και παρουσιάστηκε στα περιθώρια του συνεδρίου Summer School “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Η κτηνίατρος-συγγραφέας κ. Έπη Μίχη-Ζέγγου θα εξηγήσει στο κοινό τη σύνδεση των δύο βιβλίων «Ποιος είμαι εγώ παππού;» και «Ο παππούς μου και ο κύριος Αλτσχάιμερ».

Θα ακολουθήσει, ειδικά σχεδιασμένο για την εκδήλωση, θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και παππούδες. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη και παράλληλα στη διαχείριση συναισθημάτων σε περιπτώσεις δυσχερούς επικοινωνίας. Τον σχεδιασμό και την εμψύχωση του προγράμματος έχει η θεατρολόγος Αγλαΐα Νάκα σε συνεργασία με την Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία της κ. Μάγδας Τσολάκη, νευρολόγου-ψυχίατρου, καθηγήτριας Νευρολογίας ΑΠΘ, διευθύντριας Α’ Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ, πρόεδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer «20 έξυπνες ιδέες για να προφυλαχτούμε από την άνοια». Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Χρύσα Βουλγαράκη, διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass