Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΝΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΝ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» ΣΤΟ ΓΝΛ * Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Προσλήψεις για κατ’ οίκον παροχή υπηρεσιών νοσηλείας σε ψυχικά πάσχοντες

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2019 16:08

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση», το έργο «Ενίσχυση εξειδικευμένων υπηρεσιών στην Ψυχική Υγεία» με Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο».


Η ένταξη γίνεται μετά την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγησή του από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας και την υπογραφή της σχετικής Απόφασης Ένταξης από τον περιφερειάρχη κ. Κων/νο Αγοραστό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 250.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς πόρους.
Το έργο, που έλαβε τη σχετική απαιτούμενη Έγκριση Σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας /αρμόδια Δ/νση Ψυχικής Υγείας, αφορά στη χρηματοδότηση για 18 μήνες της παροχής υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας σε ψυχικά πάσχοντες, καθώς και στην παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή του Νομού Λάρισας, μέσω κατάλληλου προσωπικού που θα προσληφθεί (ψυχίατρος, ψυχολόγος, επισκέπτης υγείας και κοινωνικός λειτουργός για το μέρος που αφορά στην 1η δράση και παιδοψυχίατρος, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και επισκέπτης υγείας για το μέρος που αφορά στη 2η δράση του έργου). Προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης για την αποφυγή της κρίσης ή της υποτροπής της νόσου, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της ψυχιατρικής φροντίδας και αντιμετωπίζοντας τα υφιστάμενα ελλείμματα του συστήματος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους.
Για το έργο θα χρησιμοποιηθεί η υφιστάμενη κτιριακή υποδομή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λάρισα και αφορά στο τμήμα Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων, όπου δέχεται παιδιά και εφήβους ως 18 ετών, καθώς και τις οικογένειές τους παρέχοντας βοήθεια για διάφορα θέματα. Σκοπός είναι η διάγνωση και θεραπεία με κύρια έμφαση στην ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση. Τα προβλήματα θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με την περίπτωση, με ατομική ψυχοθεραπεία του παιδιού, συμβουλευτική εργασία με τους γονείς, οικογενειακή ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή. Ο αριθμός των άμεσα ωφελούμενων εκτιμάται σε 850 άτομα.
*Με αφορμή την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δήλωσε σχετικά: «Το έργο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας στον Νομό Λάρισας, ενώ παράλληλα θα περιοριστεί ο αριθμός μετακινήσεων ασθενών προς το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, βελτιώνοντας τους χρόνους ανταπόκρισης στα νέα ή τα υποτροπιάζοντα περιστατικά ασθενών – πασχόντων από ψυχικές διαταραχές. Αποσκοπεί στην ανίχνευση, πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία των ψυχικών διαταραχών σε ομάδες πληθυσμού, όπως αυτές αναπτύσσονται στην κοινότητα με την κινητοποίηση των αναγκαίων πόρων. Σκοπός της δράσης είναι η ψυχοκοινωνική μέριμνα, η συμβουλευτική παρέμβαση στην κοινότητα και η διαφώτιση πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση και η κοινωνική ένταξη του λήπτη υγείας από την ήδη υπάρχουσα δομή, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass