Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αποκτά νέα πτέρυγα

«ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 13,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2019 22:00

Ένα αίτημα δεκαετιών έρχεται να ικανοποιήσει η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, να εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη Συνδετήρια Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ένα έργο προϋπολογισμού 13,8 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά από τα πρώτα σχέδια αναβάθμισης του «Κουτλιμπάνειου και Τριανταφύλλειου» Νοσοκομείου όπως και από την παράδοσης της Α’ Πτέρυγας, στις αρχές του 1990 έρχεται να ικανοποιηθεί το αίτημα της ιατρικής κοινότητας αλλά και φορέων της Λάρισας για αναβάθμιση των υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου που θα σημάνουν παράλληλα και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Η κτιριακή επέκταση του ΓΝΛ θα αναβαθμίσει κλινικές όπως η Χειρουργική, η Παιδοχειρουργική, η Μονάδα Εμφραγμάτων κ.λπ. ενώ στο ισόγειο του νέου κτιρίου θα μεταφερθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που σήμερα στεγάζεται στον 4ο όροφο του ΓΝΛ, προκαλώντας την ταλαιπωρία και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των νεφροπαθών.

Η ξεχασμένη από χρόνια μελέτη του έργου επικαιροποιήθηκε από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, τροποποίησε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσοντας το έργο της νέας πτέρυγας που θα προσθέσει άλλα 115 κρεβάτια στα 270 του ΓΝΛ.

«Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας με κοινωνικό πρόσημο» δηλώνει στην «Ε» ο κ. Αγοραστός προσθέτοντας ότι «διεκδικήσαμε και πετύχαμε την έγκριση 13,8 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέας συνδετήριας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την αναβάθμιση των υποδομών δημόσιας υγείας όχι μόνο στη Λάρισα αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Η Νέα Πτέρυγα, που θεωρείται έργο ήσσονος σημασίας για την αναβάθμιση του ΓΝΛ, θα ανεγερθεί στην πλευρά της Ερυθρού Σταυρού με τη Σβαρτς, στη θέση όπου σήμερα βρίσκονται το Φαρμακείο και οι παλιές αποθήκες.

Στο νέο κτίριο 4 ορόφων, η μελέτη προβλέπει αποθήκες στο υπόγειο και επέκταση των υπαρχόντων Εξωτερικών Ιατρείων (ενδοσκοπήσεις κ.λπ.), στο ισόγειο τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (20 θέσεις), επέκταση της Καρδιολογικής Κλινικής και Μονάδα Εμφραγμάτων.

Στον Α’ όροφο προβλέπεται Χειρουργική κλινική (30 κλινών), στον Β’ όροφο Ορθοπεδική κλινική (30 κλινών), στον Γ’ όροφο, Ουρολογική κλινική (14 κλινών) και Παιδοχειρουργική κλινική (13 κλινών) ενώ στον Δ’ όροφο, προβλέπονται εφημερεία γιατρών.

Οι κλινικές αυτές στεγάζονται σήμερα στην παλαιά πτέρυγα που είναι εξοπλισμένη με ξεπερασμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Πτέρυγα που θα αναβαθμισθεί με τη μεταφορά των κλινικών στη νέα πτέρυγα.

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ»

«Διεκδικήσαμε» δήλωσε χθες στην «Ε» ο κ. Αγοραστός «και πετύχαμε την έγκριση 13,8 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέας συνδετήριας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την αναβάθμιση των υποδομών δημόσιας υγείας όχι μόνο στη Λάρισα αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγχρονίζουμε τα Νοσοκομεία με την εποχή μας γιατί θεωρούμε ότι σύγχρονο είναι το κράτος εκείνο όπου οι πλούσιοι αναζητούν υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και όχι ένα κράτος όπου οι φτωχοί αναγκάζονται να προσφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας με κοινωνικό πρόσημο, στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλης της κοινωνίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα παιδιά, καθώς αναβαθμίζονται οι υποδομές της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που είναι η μοναδική στη Θεσσαλία, αλλά και στους νεφροπαθείς, καθώς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα εγκατασταθεί σε ισόγειο χώρο για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς στις μετακινήσεις τους».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass