Τροπολογία για την κατάργηση Γνωμοδότησης του ΚΕΣΥ για τις μεταμοσχεύσεις

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 15:54

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται κατάργηση της υποχρέωσης Γνώμης του ΚΕ.Σ.Υ σε θέματα αρμοδιότητας

του Ε.Ο.Μ. κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις».

Ο Λαρισαίος βουλευτής αιτιολογώντας την πρότασή του τονίζει ότι η σημαντικότητα των Υπουργικών αποφάσεων που αφορούν στο σύστημα μεταμοσχεύσεων προϋποθέτουν εισηγήσεις-γνωμοδοτήσεις που χαρακτηρίζονται από επιστημονική επάρκεια/εξειδίκευση, αλλά και κοινωνική αντιπροσώπευση και αποδοχή. Και τα δύο αυτά κριτήρια διασφαλίζονται στο έπακρο από την πληρότητα της σύνθεσης του ΔΣ του Ε.Ο.Μ., τους εξειδικευμένους στις μεταμοσχεύσεις και καταξιωμένους επιστήμονες κύρους του Διοικητικού Συμβουλίου, τις επιστημονικές επιτροπές που ορίζονται συχνά από το Δ.Σ. για την προετοιμασία των εισηγήσεων και το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του Οργανισμού.

Επιπρόσθετα, θεωρεί ότι η χρονική καθυστέρηση που προκαλεί η συστηματική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ είναι ιδιαίτερα σημαντική, στις περισσότερες δε των περιπτώσεων διοικητικά μη αποδεκτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass