Ημέρες Νευρολογίας στη Λάρισα

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2019 15:00

Ξεκινούν σήμερα στη Λάρισα οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου «Ημέρες Νευρολογίας στη Λάρισα» που οργανώνει για 9η χρονιά η Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων.

«Το συνέδριο, όπως κάθε χρόνο, έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και μέσα από τις διαλέξεις και τη συζήτηση θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε προβληματισμούς και διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στην καθημερινή τους πράξη» τονίζει σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής Αλέκος Παπαδημητρίου για να συνεχίσει: «Οι νευρολογικές γνώσεις συνεχώς εμπλουτίζονται, νέοι παθογενετικοί μηχανισμοί σε πολλά νευρολογικά νοσήματα αποσαφηνίζονται και νέοι θεραπευτικοί στόχοι καθορίζονται. Ο σημερινός νευρολόγος σε όποιο πεδίο και να εργάζεται, Νοσοκομείο, ιδιωτικό ιατρείο, ασφαλιστικό ταμείο καλείται μέσα σε λίγο χρόνο να πάρει σημαντικές αποφάσεις, να καταστρώσει τη στρατηγική για τη σωστή διάγνωση (επιλογή εργαστηριακών εξετάσεων) και τη θεραπεία (επιλογή θεραπευτικού σχήματος). Με οδηγό τις σκέψεις αυτές οργανώσαμε το φετινό πρόγραμμα και θεωρούμε ότι κάποιες ενότητες θα κερδίσουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συναδέλφων».

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» όπου θα τιμηθούν ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ανδρέας Πλαϊτάκης, ο οποίος θα αναπτύξει τα σύγχρονα μοντέλα ιατρικής εκπαίδευσης των Νευρολόγων με επικέντρωση στους προβληματισμούς για την υπερεξειδίκευση και ο Θεσσαλός καρδιοχειρουργός, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω και Επίτιμο Μέλλος Συλλόγου "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα" κ. Σωτήριος Πράπας, ο οποίος στην ομιλία του θα αναφερθεί στο διαιώνιο έργο του Ιπποκράτη και την επίδρασή του στη σύγχρονη ιατρική επιστήμη, αλλά και στα ιστορικά δεδομένα σύνδεσής του με τη Λάρισα.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 11.30 το πρωί με εκπαιδευτικό σεμινάριο «Κύηση και Νευρολογία» που αποτελεί ένα ενδιαφέρον θέμα αφού αναφέρεται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο της ζωής των ανθρώπων. Επιλεγμένοι ομιλητές από τον χώρο της Νευρολογίας, της Γυναικολογίας και της Αναπτυξιολογίας θα αναπτύξουν τα ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της κύησης τόσο στη μητέρα όσο και στο έμβρυο σε ασθενείς που πάσχουν από διάφορα νευρολογικά νοσήματα. Σε πολλά από τα νοσήματα αυτά οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να χορηγούν φάρμακα για να σταθεροποιηθεί η νευρολογική εικόνα της μητέρας αλλά και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν οι επιπτώσεις στο έμβρυο.

Στη διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στους προβληματισμούς και τα διλήμματα των παρευρισκομένων γιατρών στην καθημερινή ιατρική πράξη και στα μείζονα νευρολογικά νοσήματα, ενώ η επιτυχημένη ενότητα «τι νεότερο» κυριαρχεί και στο φετινό πρόγραμμα όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις που παρατηρήθηκαν το 2018 στον Τομέα της Νευρολογίας και έχουν πρακτικό ενδιαφέρον. Παράλληλα θα γίνουν ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες από καταξιωμένους ομιλητές για νοσήματα, όπως τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, η Πολλαπλή Σκλήρυνση, η Κεφαλαλγία, κ.λπ. ενώ θα αναπτυχθούν ειδικές διαλέξεις και θα παρουσιαστούν όλα τα νεότερα δεδομένα όσον αφορά στη χρήση καναβιδοειδών στη σκλήρυνση κατά πλάκας και σε άλλα νευρολογικά νοσήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass