«Περιττεύουν νέες θέσεις Συντονιστών Διευθυντών»

Η ΕΙΝΚΥΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2018 15:30

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.), καταγγέλλει απόφαση της διοίκησης του ΠΓΝΛ/ΓΝΛ, με την οποία εγκρίθηκαν αιτήματα προς τον Υπουργό Υγείας για την προκήρυξη τεσσάρων θέσεων σε βαθμό διευθυντή, για τέσσερις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ήτοι για την Παθολογική, την Καρδιολογική, την Παιδοχειρουργική και την Ουρολογική Κλινική, λόγω συνταξιοδότησης των υπηρετούντων Συντονιστών Διευθυντών, στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η ΕΙΝΚΥΛ διαφωνεί με τη διαδικασία της προκήρυξης, αλλά την ουσία της καθώς «αντί για τις τέσσερις κενούμενες θέσεις συντονιστών διευθυντών στις προαναφερθείσες κλινικές, να προκηρυχθούν ισάριθμες θέσεις στον εισαγωγικό βαθμό του επιμελητή Β΄, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, εγκρίθηκε η μη αιτιολογημένη πρόταση, για την προκήρυξη τεσσάρων θέσεων διευθυντών, την ώρα που θα υπηρετούν, μετά την αποχώρηση των συντονιστών διευθυντών 6 διευθυντές και 3 επιμελητές Α΄ στην Παθολογική Κλινική, 4 διευθυντές και 1 επιμελητής Α΄ στην Καρδιολογική Κλινική και 3 διευθυντές στην Παιδοχειρουργική Κλινική, δηλαδή ικανός αριθμός διευθυντών, εκ των οποίων θα μπορούσε να εκλεγεί ο συντονιστής βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αντ’ αυτού, με την προαναφερόμενη απόφαση προστίθεται προοπτικά ακόμη ένας διευθυντής σε κάθε κλινική, που είναι εμφανές ότι περιττεύει στη δεδομένη σύνθεση. Είναι προφανές ότι η Διοίκηση των ενοποιημένων νοσοκομείων, με την παραπάνω απόφαση, εμφανίζεται να θεωρεί ανεπαρκείς συλλήβδην τους ήδη υπηρετούντες διευθυντές, παρότι για δεκαετίες προσέφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες, αγόγγυστα και με αφοσίωση, υψηλής ποιότητας επιστημονικό και κοινωνικό έργο.

Θεωρούμε ότι οι λειτουργικές ανάγκες του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται με την προκήρυξη θέσεων επιμελητών Β΄, τόσο για τις προαναφερόμενες Κλινικές, όσο και για όλες τις υπάρχουσες κενές θέσεις επιμελητών Β΄ αφενός και αφετέρου με την άμεση διαδικασία επιλογής συντονιστών διευθυντών όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Καλούμε τον Διοικητή των Νοσοκομείων της Λάρισας να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή του και να συνταχθεί με τη δίκαιη απαίτηση των γιατρών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass