Εθνική ανάγκη η στήριξη της αναπαραγωγής

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2018 15:26

Η αναβάθμιση της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Γυναικολογικής - Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της από την Εθνική Αρχή κυριάρχησε στη χθεσινή εναρκτήρια τελετή του 2ου Συνεδρίου Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κεντρικής Ελλάδας που διοργανώνει στο ξενοδοχείο «Διβάνη» η Ελληνική Εταιρεία Διατήρησης Αναπαραγωγής.

Στη σύντομη εισαγωγική ομιλία του ο πρόεδρος του συνεδρίου και επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Κων. Νταφόπουλος σημείωσε ότι για τη Μονάδα ξεκινά μια νέα εποχή καθώς "μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της χώρας μας, καταφέραμε με πολύ αγώνα να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία της με την ιατρική αλλά παράλληλα και κοινωνική προσφορά της στη δημόσια αναπαραγωγική υγεία της Θεσσαλίας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας" για να αναφερθεί στις ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία των δημοσίων μονάδων μέχρι την αδειοδότησή τους.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον διοικητή των δύο νοσοκομείων κ. Παναγιώτη Νάνο, για την "ουσιαστική και πολύτιμη", όπως τη χαρακτήρισε, συμβολή του τόσο στην εξασφάλιση της συνεχιζόμενης λειτουργίας της ΜΙΥΑ του ΠΓΝΛ όσο και στην αναβάθμισή της υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Νάνος πλέον του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού κατάφερε να ενισχύσει το εμβρυολογικό ανθρώπινο δυναμικό και σύντομα ενισχύει και το μαιευτικό δυναμικό, ώστε να εξασφαλισθούν σε όλα τα επίπεδα οι παράμετροι που εγγυώνται την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στα υπογόνιμα ζευγάρια.

Στον σχεδιασμό της διοίκησης για την αναβάθμιση της Μονάδας αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο διοικητής κ. Παν. Νάνος υποστηρίζοντας την ανάγκη διαμόρφωσης μιας Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για τη στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας και των ζευγαριών με δυσκολίες στην αναπαραγωγική διαδικασία από το δημόσιο σύστημα υγείας, θέμα που χαρακτήρισε εθνικής σημασίας καθώς η χώρα μας έχει σοβαρά προβλήματα υπογονιμότητας.

Οι εργασίες 2ου Συνεδρίου Αναπαραγωγικής Ιατρικής ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι σε συνεδρίες στις οποίες αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων στον ρόλο της μαίας στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, στις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της υπογονιμότητας, στις ψυχολογικές παρεμβάσεις στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στις ωοθηκικές εφεδρείες και την αναπαραγωγική δυνατότητα, στην υπερηχογραφική αξιολόγηση της γυναικείας, στην ενδομητρική σπερματέγχυση: ενδείξεις-αποτελέσματα και στον ιατρικό τουρισμό.

Σημειώνεται ότι σκοπός του συνεδρίου είναι να συμβάλλει στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, οι οποίοι ασχολούνται ιδιαίτερα με τα θέματα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής και θα μεταδώσουν τις γνώσεις, την εμπειρία τους και τα νεότερα δεδομένα μέσα σε ένα ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα. Επιπλέον, το συνέδριο περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την ιατρική αστική ευθύνη, και τη βιοηθική.

Το συνέδριο απευθύνεται σε μαιευτήρες-γυναικολόγους, ουρολόγους, χειρουργούς, παιδιάτρους, παθολόγους, ογκολόγους, ακτινολόγους, ειδικευόμενους ιατρούς Μαιευτικής-Γυναικολογίας και των λοιπών ειδικοτήτων, εμβρυολόγους, βιολόγους, μαίες, νομικούς, φοιτητές καθώς επίσης και στο ευρύτερο κοινό.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Αθαν. Γιαννούκας, ο διοικητής 5ης ΥΠΕ κ. Νεστ. Αντωνίου, ο διοικητής των δύο νοσοκομείων  της Λάρισας κ. Παν. Νάνος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ντ. Γιαννακόπουλος, ο διευθυντής της Γυναικολογικής - Μαιευτικής Κλινικής του ΠΓΝΛ κ. Αλεξ. Δαπόντε, καθηγητές, γιατροί και φοιτητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass