Έκανα Κρυολιπόλυση χωρίς αποτέλεσμα, γιατί;

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2018 22:24

Η αισθητικός κ. Βασιλική Μακρίδη μιλά για τα συνήθη λάθη στην εφαρμογή της θεραπείας

Η Κρυολιπόλυση, είναι μια πρωτοποριακή μη χειρουργική μέθοδος λιποαναρρόφησης και μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αδυνατίσματος παγκοσμίως.

Εφαρμόζεται σε περιοχές με συσσωρευμένο λίπος το οποίο αντιστέκεται στις δίαιτες και τη γυμναστική, προσφέροντας μια διαχρονική λύση καθώς δύναται να καταστρέψει κατά περίπτωση 20% έως και 40% των λιποκυττάρων.

Σε αντίθεση με τις κλασικές θεραπείες αδυνατίσματος που απλώς διεγείρουν τις προβληματικές περιοχές, η Κρυολιπόλυση μέσω της σωστής εφαρμογής της έχει άριστα και εμφανή αποτελέσματα, χωρίς τις χειρουργικές διαδικασίες, τις παρενέργειες και την ανομοιογένεια στο δέρμα που δημιουργεί η επεμβατική λιποαναρρόφηση.

Ωστόσο, ο τρόπος εφαρμογής της Κρυολιπόλυσης αλλά και το μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε είναι η τεχνολογία του μηχανήματος Κρυολιπόλυσης καθώς ελάχιστα παγκοσμίως είναι τα μηχανήματα με πιστοποίηση που υπάρχουν στην αγορά και τα οποία μπορούν πράγματι να καταστρέψουν τα (φτωχά σε αιμάτωση) λιποκύτταρα και να συσφίξουν το (πλούσιο σε αιμάτωση) δέρμα. Επειδή πρόκειται για ακριβό και καινοτόμο εξοπλισμό, τα περισσότερα μηχανήματα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και φυσικά δεν φέρνουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται. Η τεχνολογία λοιπόν που χρησιμοποιείται είναι ανάλογη και του κόστους που θα πληρώσουμε για τη θεραπεία, οπότε καλό είναι να μην επιλεγούμε βάσει της φθηνότερης τιμής.

 Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι ο τρόπος εφαρμογής της θεραπείας καθώς οι δύο κεφαλές που θα τοποθετηθούν στο μηχάνημα θα πρέπει να μπορούν να ρυθμίζονται ανεξάρτητα και η καθεμία να διαθέτει τον δικό της αισθητήρα.

Για επιτυχή αποτελέσματα, η διάρκεια της θεραπείας πρέπει να είναι μία ώρα και η ψύξη να φτάνει στους μείον 10 βαθμούς. Σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις, όπου η συγκέντρωση του λίπους είναι πολύ μικρή, μπορούμε να μειώσουμε τη θεραπεία στα 50 λεπτά και την ψύξη στους μείον 8 βαθμούς. Ως εκ τούτου οι προτεινόμενες εφαρμογές διάρκειας 30 λεπτών που συνήθως προτείνονται για μείωση του κόστους, αντενδείκνυνται στη θεραπεία και σαφώς δεν επιφέρουν αποτέλεσμα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ψύχος δεν γίνεται αισθητό και κυρίως δεν έχει επίδραση σε άλλους ιστούς, πέραν των λιποκυττάρων καθώς συνδυάζεται με ταυτόχρονη αρνητική πίεση.

Συνήθως, όταν η θεραπεία γίνεται με μη πιστοποιημένα μηχανήματα, είθισται να εφαρμόζονται την ίδια στιγμή, ταυτόχρονα με την Κρυολιπόλυση και κρουστικά κύματα. Πρόκειται για μια αντένδειξη καθώς τα κρουστικά κύματα, με τη δόνηση που προκαλούν, δημιουργούν θερμότητα εξουδετερώνοντας το ψύχος της Κρυολιπόλυσης.

Αντιθέτως μπορούμε να συνδυάσουμε την Κρυολιπόλυση με κρουστικά Cavitation αλλά και Endermologie Λιπομασάζ LPG για μέγιστα αποτελέσματα, ΟΧΙ όμως κατά την ίδια επίσκεψη.

Η αποτελεσματικότητα της Kρυολιπόλυσης θέλει επίσης άτομα διατροφικά συνειδητοποιημένα. Σε άτομα με λίγα κιλά ή λιγοστή συσσώρευση λίπους αρκούν μία με δύο εφαρμογές ενώ αν έχουμε παραπάνω κιλά, βαθιά και εκτεταμένη συγκέντρωση λίπους θα χρειαστούν περισσότερες εφαρμογές, επαναλαμβανόμενες ανά μήνα.

Ακριβώς για αυτό είναι λάθος να επιλέξουμε ένα προκαθορισμένο πακέτο θεραπειών γιατί πολύ απλά ενδέχεται να μην έχουν αποτέλεσμα στη δική μας περίπτωση.

Τα πρώτα αποτελέσματα της Κρυολιπόλυσης μπορούν να φανούν κατά περίπτωση ακόμη και από τον πρώτο μήνα. Τα μόνιμα αποτελέσματα όμως φαίνονται από τους 3 έως και 12 μήνες.

Το ινστιτούτο Βιοαισθητική Μακρίδη, ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με πιστοποιημένα μηχανήματα θεραπείες Κρυολιπόλυσης προσεγγίζοντας ξεχωριστά την κάθε περίπτωση, με τρόπο απόλυτα ασφαλή πετυχαίνοντας τα μέγιστα αποτελέσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass