ΑΛΛΑΞΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τα στατό των ορών για παιχνίδι!

*Δωρεά τραπεζοκαθισμάτων και επιτραπέζιων παιχνιδιών από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2018 22:27

Επιτραπέζια παιχνίδια, μια τηλεόραση, τραπεζάκια, καρέκλες και πολλά χαμόγελα ήταν ικανά για να αλλάξει η εικόνα της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Τη δωρεά προς τους ασθενείς και τους συνοδούς της Κλινικής πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών νομού Λάρισας χθες το πρωί, παρουσία της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση οδήγησε αρκετούς ασθενείς με τα στατό των ορών τους να βγουν από τον θάλαμο νοσηλείας. Να περπατήσουν, να συναντηθούν με τους εθελοντές του Συλλόγου, να δουν ότι δεν τελειώνει η ζωή στο νοσοκομείο αλλά έχει συνέχεια. «Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, το λίγο που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό και κάναμε», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας Γιάννα Καραβάνα, για να προσθέσει ότι «όταν στήναμε τα έπιπλα στον χώρο έρχονταν οι ασθενείς με το στατό τους, κάθονταν μαζί μας και χαμογελούσαν, αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς. Να βγουν από το δωμάτιο να μιλήσουν, να δουν ότι ήμασταν και εμείς στη θέση τους, περάσαμε από αυτό και τώρα είμαστε καλά, δεν μας λείπει τίποτα».

Εκτός από την τηλεόραση και τα τραπεζοκαθίσματα οι εθελοντές πρόσφεραν επιτραπέζια παιχνίδια «τα παιχνίδια που φέραμε δεν κάνουν φασαρία και εδώ μπορούν να έρχονται όλοι», πρόσθεσε για να ευχαριστήσει στη συνέχεια τη διοίκηση που τους έδωσε αυτή τη δυνατότητα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στόχος του Συλλόγου είναι να κάνει παρεμβάσεις και στον Ογκολογικό Σταθμό του ΓΝΛ.

Για τον συμβολισμό της κίνησης του Συλλόγου μίλησε ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «τέτοιου είδους συνεργασίες διαμορφώνουν καλύτερους χώρους στα νοσοκομεία. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο. Μετά τις παρεμβάσεις που κάναμε στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού σειρά έχει η Ογκολογική Κλινική και ο Ογκολογικός Σταθμός. Επίσης, θα φροντίσουμε τα έρθουν και εδώ βιβλία όπως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο». Σχετικά με τις παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές ο διοικητής υποστήριξε ότι «στόχος μας είναι η πτέρυγα Βαΐτση να φιλοξενήσει τη μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Ογκολογική Κλινική. Μπορεί οι κτιριακές δομές να μην είναι άψογες, ωστόσο θα κάνουμε παρεμβάσεις στο μέτρο που μπορούμε».

Τους εργαζόμενους ευχαρίστησε ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ Δημήτρης Λιόλιος που δίνουν -όπως είπε- καθημερινή μάχη για να βγάζουν το νοσοκομείο ασπροπρόσωπο στην κοινωνία».

Κατά την παράδοση της δωρεάς παρόντες ήταν επίσης η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ Κατερίνα Φιλίππου, η προϊσταμένη Τεχνικών Έργων Βάσω Κοκάρα, η διευθύνουσα Κατερίνα Παλιογιάννη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής και μέλη του Συλλόγου.  

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass