Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Να πληρωθούν οι επικουρικοί

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 16:13

Τα προβλήματα εκατοντάδων εργαζόμενων στα νοσοκομεία με ελαστικές σχέσεις εργασίας αναδεικνύονται σε ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας, την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης επισημαίνοντας:

«Στον αέρα» βρίσκεται η μισθοδοσία και η ίδια η εργασία εκατοντάδων εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών κ.ά.) που εργάζονται στα νοσοκομεία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.
Σε ό,τι αφορά στους επικουρικούς γιατρούς τα εντάλματα πληρωμής των μισθών και των εφημεριών τους επιστρέφονται το ένα μετά το άλλο αθεώρητα από Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβρη. Αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι περίπου 500 επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση, οπότε οι Επίτροποι, με βάση την αντεργατική νομοθεσία, θεωρούν μη σύννομες τις ανανεώσεις των συμβάσεών τους. Αντίστοιχο πρόβλημα, σύμφωνα με την παραδοχή του ίδιου του υπουργείου, αντιμετωπίζουν τουλάχιστον 450 ακόμα εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων που εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό.
Παράλληλα, παραμένουν και επιδεινώνονται τα προβλήματα με τη μισθοδοσία άλλων 700 επικουρικών, τους οποίους η κυβέρνηση έχει εντάξει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν σοβαρότατες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει πληρωθεί μόνο ένα μέρος των δεδουλευμένων, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου και των διοικήσεων, μήνες πριν, ότι έχει δοθεί εντολή μέχρι να εκταμιευτεί το αντίστοιχο κονδύλι από το ΕΣΠΑ, να πληρώνονται από τις πιστώσεις των νοσοκομείων. Ταυτόχρονα, όχι μόνο δεν έχει εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους από τον μεθεπόμενο μήνα, αλλά κινδυνεύουν και να απολυθούν με τη λήξη του προγράμματος.
Ερωτάται ο υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, να δοθεί οριστική λύση στο θέμα και να μην απολυθεί κανένας επικουρικός, να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά κι επιστημονικά δικαιώματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass