Ξεκινά την Πέμπτη το Διεθνές Συνέδριο Παθολογίας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2015 0:51 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:56

 

Ξεκινά την Πέμπτη το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ στη Λάρισα το 7ο Διεθνές Συνέδριο Παθολογίας Κεντρικής Ελλάδος που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ινστιτούτο Εσωτερικής Παθολογίας και Ηπατολογίας σε συνεργασία με την Παθολογική Κλινική και το Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του ΠΘ. Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες σύνεδροι από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό, θα μιλήσουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές (13 υψηλού επιπέδου και με σημαντική διεθνή απήχηση ξένοι ομιλητές), και αναμένεται να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια και πλέον των 100 ελεύθερων ανακοινώσεων δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Ενδεικτικά, θα αναπτυχθούν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για πλήθος ασθενειών που αντιμετωπίζει στην καθημερινή ιατρική πρακτική ο Παθολόγος αλλά και ο ιατρός με ειδικότητα που ανήκει στον ευρύτερο τομέα της Παθολογίας όπως, τα οξέα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια και η αντιαιμοπεταλιακή αγωγή, η χρήση των νεότερων αντιπηκτικών, η πνευμονική εμβολή, οι ιογενείς ηπατίτιδες B & C και ιδιαίτερα οι καινοτόμες θεραπείες κατά της ηπατίτιδας C που εκριζώνουν τον ιό (πλήρης ίαση των πασχόντων), ο συστηματικός ερυθυματώδης λύκος, η μεταμόσχευση ήπατος, νοσήματα του ανώτερου γαστρεντερικού σωλήνα (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αιμορραγία του ανώτερου γαστρεντερικού σωλήνα, πεπτικό έλκος), η διάρροια από αντιβιοτικά και η ψευδομεμβρανώδης κολίτιδα, τα ηθικά διλήμματα στην παρηγορική θεραπεία των καρκινοπαθών, η αρτηριακή υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι επιπλοκές της πυλαίας υπέρτασης, η σύγχρονη θεραπεία των υπερλιπιδαιμιών, η λοιμώδης ενδοκαρδίτιδα, η χρήση των αντιβιοτικών στην καθημερινή κλινική πράξη, εξελίξεις στις απεικονιστικές τεχνικές, κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές θα τιμήσουν φέτος στην τελετή έναρξης του συνεδρίου τον κ. Στέφανο Χατζηγιάννη, Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την επί σχεδόν 45 έτη συνεχή καινοτόμο προσφορά του στην Παθολογία και ιδιαίτερα στην Κλινική και Μοριακή Ηπατολογία, που έχει τύχει τεράστιας διεθνούς απήχησης. Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Καθηγητής Παθολογίας κ. Γ.Ν. Νταλέκος κατά την εισαγωγική του ομιλία στην τελετή έναρξης θα αναδείξει τα επιτεύγματα καθώς και τη δυναμική της Παθολογικής Κλινικής του Π.Θ. εν μέσω μάλιστα «δύσκολων καιρών», τόσο στο κλινικό, εκπαιδευτικό, και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Κλινική και το Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο όσο και στο πεδίο της έρευνας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass