Συμπόσιο της μαιευτικής κλινικής για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2015 20:02 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:48

 

Με θέμα «HPV και βιοδείκτες στη μαιευτική και γυναικολογία» ξεκινούν το Σάββατο, οι διήμερες εργασίες του 21ου επιστημονικού συμποσίου που διοργανώνει η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των «Larissa Symposia» και της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης. Στο συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του νέου κτιρίου της Ιατρικής Λάρισας (Μεζούρλο) θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα στρατηγικής πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με την χρήση HPV DNA test αλλά και κυτταρολογίας που δημοσιεύθηκαν στις αρχές του 2015.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνεται και ο διακεκριμένος Γυναικολόγος - Ογκολόγος και εκδότης του British Journal of Obstetrics & Gynaecology, Pierre Martin Hirsch που θα εισηγηθεί το θέμα «Ο νέος πληθυσμιακός έλεγχος καρκίνου τραχήλου της μήτρας με το HPV DNA τεστ, όπως θα εφαρμοσθεί στο σύστημα υγείας στη Μεγάλη Βρετανία».

Στόχος του συμποσίου είναι να εναρμονισθεί η αντιμετώπιση προκαρκινωματωδών αλλοιώσεων που οφείλονται στο ιό του HPV από τις διάφορες ειδικότητες και για αυτό υπάρχουν εισηγήσεις από διακεκριμένους Γυναικολόγους, Δερματολόγους, Γενικούς Χειρουργούς, ΩΡΛ.

Οι εργασίες του Συμποσίου θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί μεθαύριο Σάββατο ενώ με αφορμή τη διοργάνωση, ο διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής και αναπλ. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Δαπόντε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, προσκαλεί τους Μαιευτήρες - Γυναικολόγους, Παιδιάτρους, Δερματολόγους, ΩΡΛ, Χειρουργούς, Γενικούς Ιατρούς, Μικροβιολόγους, και τους αντίστοιχους Ειδικευόμενους Ιατρούς, Βιολόγους, Ερευνητές, όλους τους επαγγελματίες υγείας καθώς και όλες τις γυναίκες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συμποσίου ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass