ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 17ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέα δεδομένα στη φροντίδα της υγείας των παιδιών

Δημοσίευση: 02 Απρ 2017 22:20

Το ενδιαφέρον εκατοντάδων παιδιάτρων, γενικών γιατρών, νοσηλευτών και φοιτητών, προσελκύει από χθες το 17ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας που διοργανώνει η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ξενοδοχείο «Imperial» της Λάρισας.

Το Συμπόσιο παρακολουθούν κάθε χρόνο όλοι όσοι φροντίζουν την υγεία των παιδιών, καθώς παρουσιάζονται όλα τα νέα ιατρικά δεδομένα και μια σειρά επίκαιρων θεμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργασίες του Συμποσίου ξεκίνησαν χθες με διαδραστική συζήτηση περιπτώσεων παιδιών που νοσηλεύθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική και στη Νεογνολογική Κλινική – ΜΕΝΝ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα περιστατικά αυτά παρουσιάστηκαν από γιατρούς των Κλινικών και στη συνέχεια συζητήθηκαν με το ακροατήριο.

Ακολούθησε η τελετή έναρξης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, καθηγητής Παιδιατρικής, Γεώργιος Συρογιαννόπουλος, καλωσόρισε τους παριστάμενους, εστιάζοντας στα θέματα που παρουσιάζονται στο Συμπόσιο και τα οποία, μέσω και μίας εποικοδομητικής συζήτησης, καλύπτουν τους καθημερινούς προβληματισμούς των παιδιάτρων και όχι μόνο.

Τις εργασίες του Συμποσίου χαιρέτισαν με παρέμβασή τους ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, ο εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Αθανάσιος Γιαννούκας, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθηγητής Διαγνωστικής Ακτινολογίας, Ιωάννης Φεζουλίδης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Αμέσως μετά, ο κ. Συρογιαννόπουλος, ανέπτυξε το επίκαιρο θέμα που αφορά στην επιδημιολογία της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου και πώς επιτυγχάνεται η πρόληψη μέσω των εμβολίων.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα του Συμποσίου, αναπτύχθηκαν επίκαιρα θέματα Νεογνολογίας, όπως η λοίμωξη από Εnteroviruses και Parechoviruses στα νεογνά, η νευροαπεικόνιση σε νεογνά υψηλού κινδύνου και τα απώτερα προβλήματα υγείας στους απογόνους γυναικών με σακχαρώδη διαβήτη στην κύηση.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Στρογγυλή Τράπεζα, όπου αναπτύχθηκαν επίκαιρα παιδιατρικά θέματα, όπως οι συγγενείς καρδιοπάθειες και εκδηλώσεις κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία, η πρώιμη ήβη και τα παροξυσμικά επεισόδια στην παιδική ηλικία.

Η πρώτη μέρα του Συμποσίου έκλεισε με εισήγηση του καθηγητή Γ. Συρογιαννόπουλου με τις νεότερες οδηγίες για τη συγγενή τοξοπλάσμωση.

Το Συμπόσιο ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου.

Η μέρα θα ξεκινήσει στις 9.30 με Στρογγυλή Τράπεζα που θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Πρόωρα νεογνά: άμεσα και απώτερα προβλήματα από τους οφθαλμούς» από την κ. Ε. Παπαγεωργίου, παιδοοφθαλμίατρο, επιμελήτρια ΕΣΥ Οφθαλμολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού: ποια παιδιά και πώς πρέπει να ελεγχθούν για υποκείμενο αίτιο» από τον κ. Ε. Αλεξόπουλο, παιδοπνευμονολόγο, διευθυντή ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Πρώιμα σημεία και συμπτώματα αιματολογικών κακοηθειών στα παιδιά» από την κ. Ι. Τάσσιου, παιδοεντατικολόγο, επιμελήτρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στις 11:30 ο. Α. Μίχος, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ θα αναπτύξει το θέμα «Μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος σήμερα: προσεγγίζοντας την ολοκληρωμένη πρόληψη μέσω εμβολιασμών».

Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με επίκαιρα παιδιατρικά θέματα στις 12.00 – 13.30 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Σύνδρομο Down: πρώιμη παρέμβαση» από τον κ. Ν. Σκεντέρη, καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Χειρουργικά προβλήματα που προκαλούν αναπνευστική δυσχέρεια στα νεογνά» από τον κ. Χ. Σαλάκο, παιδοχειρουργό, επίκουρο καθηγητή ΕΚΠΑ και «Κυτταρίτιδα κόγχου: μια όχι τόσο σπάνια επιπλοκή» από Α. Μιχούλα, επιμελήτρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass