ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΧΘΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Καραβάνι ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ

* Στο στόχαστρο οι Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης – Συμβολική η παρουσία τρακτέρ αλλά και πολλά χάπενιγκς – Έντονη κριτική για τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας στα νοσοκομεία

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2017 15:26

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να σταματήσουν την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και να ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές, διατράνωσαν χθες από τη Λάρισα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που συμμετείχαν στο «Καραβάνι Υγείας».

Στην εντυπωσιακή και πολύωρη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, μετά από τις ανάλογες στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Πάτρα, στο στόχαστρο των διοργανωτών βρέθηκαν οι επικεφαλής της σημερινής κυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και, κυρίως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Στο πλευρό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας στη Θεσσαλία, βρέθηκαν οι αγρότες της περιοχής που βρίσκονται και αυτοί σε κινητοποίηση, τόσο από την πόλη της Λάρισας, όσο και από το μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, με τρακτέρ που προηγήθηκαν της πορείας, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και κατέληξε στην Κεντρική πλατεία, με σύντομους χαιρετισμούς, ζωντανή δημοτική μουσική και ποικίλα εδέσματα που μοιράστηκαν στους συγκεντρωμένους.

«ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ»

«Η κυβέρνηση διαλύει με τις ενέργειές της τη δημόσια υγεία», ήταν το μήνυμα που έστειλαν με ηχηρό τρόπο οι διοργανωτές, εστιάζοντας στη διαρκή υποστελέχωση αλλά και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, παρά τα περί τα αντιθέτου λεγόμενα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

«Υπουργό άνω ποταμών» και ειδικότερα «άνω Πηνειού ποταμού», χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του περί πλεονάσματος των νοσοκομείων αγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, βρίσκονται σε εξέλιξη και ακόμα και οι εκπρόσωποι των θεσμών παραδέχονται ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζες».

«Σιγανό ποταμάκι», χαρακτηρίστηκε παράλληλα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος «αποφεύγει τη δημοσιότητα, ανήκει στους «53» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο συνυπογράφουν τα μνημόνια».

Οι διοργανωτές χαρακτήρισαν συνολικά την κυβέρνηση ως «ανεκδιήγητη», η οποία μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε «κάρα χωρίς άλογα» και «έχει ρίξει λευκή πετσέτα στα συμφέροντα», ενώ τους κ. Τσίπρα και Καμμένο τους χαρακτήρισαν «καπεταναίους του γλυκού νερού». Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αναγράφονταν άλλωστε σε μαύρα μπαλόνια και ειδικά πανό που φτιάχτηκαν για την περίσταση.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ

Το «Καραβάνι Υγείας» ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και με πορεία κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης, έφτασε έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου τους υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη γέφυρα του Αλκαζάρ, όπου σε μια συμβολική κίνηση έριξαν στον Πηνειό πικέτες που απεικόνιζαν τον Παύλο Πολάκη, τον Ανδρέα Ξανθό και τους Τσίπρα – Καμμένο.

Η πορεία του «Καραβανιού Υγείας» κατέληξε το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Εκεί σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν διαδοχικά, ο εκπρόσωπος του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας, Κώστας Τζέλας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Παπαποστόλου, οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στο ΠΓΝΛ και το ΓΝΛ, Κώστας Λαρίσης και Έφη Χύτα, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας νομού Λάρισας, Γιώργος Μπιρσίμης, ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ – που είχε πολυμελή συμμετοχή στη χθεσινή κινητοποίηση – Γρηγόρης Καλομοίρης, ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και Χρήστος Παπαναστάσης.

Στην κινητοποίηση μετείχαν ακόμα, πολυμελής αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ που συνεδρίασε χθες το απόγευμα στην πόλη, εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα γενικά νοσοκομεία Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας, του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, αλλά και Αθηνών, το ΠΑΜΕ Υγειονομικών, η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας και άλλοι.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass