ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Δεν κλείνει το Μικροβιολογικό του ΠΓΝΛ

* Παραγγέλθηκαν τα αντιδραστήρια με εξωσυμβατική διαδικασία- Στη Βουλή με ερωτήσεις των Χρ. Κέλλα – Μ. Χαρακόπουλου

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2017 14:15

«Ουδέποτε τέθηκε θέμα για αναστολή λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας», είναι η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου, στο χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», επιβεβαιώνοντας παράλληλα τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ελλείψεις αντιδραστηρίων, εξαιτίας των οποίων βασικές εξετάσεις του Εργαστηρίου, δεν πραγματοποιούνται.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κάνει καμία αναφορά σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο, που επίσης ανέδειξε το δημοσίευμα.

Αναλυτικά, η χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Λάρισας, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δηλώνει ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα για αναστολή λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις από την έλλειψη αντιδραστηρίων, τα οποία όμως παραγγέλθηκαν και η προμήθεια θα γίνει μέσω εξωσυμβατικής διαδικασίας έπειτα από αποφάσεις της διοίκησης.

Τέλος, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη προμηθευτών για αντιδραστήρια των εργαστηρίων του Πανεπιστημιακού είναι στο τελικό στάδιο και τους επόμενους μήνες αναμένεται η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εν τω μεταξύ, στη Βουλή φέρνουν το θέμα του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΠΓΝΛ, με ερωτήσεις τους οι βουλευτές Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας.

Ειδικότερα, το θέμα της αναστολής λειτουργίας, στην οποία οδηγείται το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και ανέδειξε με δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», φέρνει στη Βουλή, με ερώτησή του, προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας. Την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Οικονόμου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, τονίζει πως “το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΛ, αδυνατεί πλέον να υλοποιήσει όχι μόνο εξειδικευμένες, αλλά και απλές εξετάσεις, εξαιτίας ελλείψεων τόσο σε υλικά όσο και σε προσωπικό, που είχαν μάλιστα επισημανθεί έγκαιρα”!

Ειδικότερα, οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό τα εξής :

«Για ποιον λόγο δεν φροντίσατε να καλύψετε τις ελλείψεις υλικών, που από καιρό έχουν επισημανθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργηθείσα κατάσταση;

Αληθεύει ότι οι πιστώσεις για προμήθεια αντιδραστηρίων, μεταφέρθηκαν σε άλλο Νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας;

Γνωρίζετε πως ο ορολογικός έλεγχος ηπατιτίδων, δεν διενεργείται εδώ και τρεις μήνες σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας; Αν ναι, γιατί δεν ενεργήσατε για την επίλυση του προβλήματος; Αν όχι, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε;

Ενώ δεν έχετε προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, όπως έχετε εξαγγείλει κατ’ επανάληψιν, γιατί συνεχίζονται μετακινήσεις – μετατάξεις αναγκαίου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΛ προς άλλα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να οξύνεται το πρόβλημα;». Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Κέλλας επισημαίνει ότι «η δημόσια υγεία διανύει τις χειρότερες μέρες της».

«Για ποιο λόγο, ενώ υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από τους ιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για τις ελλείψεις σε υλικά στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο, δεν απετράπη η «αναστολή λειτουργίας» του σύμφωνα με δημοσιεύματα ή το «πρόβλημα σε εξειδικευμένες εξετάσεις» σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου», ζητά από την πλευρά του να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Επιπλέον, ο Θεσσαλός πολιτικός, θέτει δύο ακόμη ερωτήματα:

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα προμηθειών έτσι ώστε να μην παρατηρούνται ελλείψεις που θέτουν σε αδυναμία λειτουργίας το Μικροβιολογικό Εργαστήριο;

Προτίθεσθε να καλύψετε τα κενά στο Π.Ν. Λάρισας ώστε να λειτουργήσει πλήρως το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της επιδημίας της γρίπης;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass