ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΓΝΛ

"Καραβάνι" για τη σωτηρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2017 14:50

Η σωτηρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές ο στόχος του «Καραβανιού Υγείας» που θα γίνει αυτή τη φορά στη Λάρισα, αύριο Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. Το «Καραβάνι Υγείας», μετά τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Πάτρα, έρχεται και στη Λάρισα, προκειμένου να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας που το έχουν οδηγήσει στη συνεχή του υποβάθμιση.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Παπαποστόλου, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στο «Καραβάνι Υγείας», επισημαίνοντας ότι «η μνημονιακή αντιμετώπιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας έχει φέρει σε απόγνωση τους πολίτες της χώρας οι οποίοι πλέον στερούνται του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην παροχή υπηρεσιών Υγείας από το Κράτος.

Οι μειώσεις στη χρηματοδότηση και η συμπίεση των προϋπολογισμών τόσο των νοσοκομείων όσο και του ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν ασύλληπτες και τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους πολίτες.

Η τραγική έλλειψη νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, ως αποτέλεσμα του παγώματος των προσλήψεων και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ανατροπών των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων έχουν μετατρέψει σε οριακές και επικίνδυνες τις συνθήκες λειτουργίας των Υπηρεσιών Υγείας.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, ακροβατούν καθημερινά, ανάμεσα στους δικαίως εξοργισμένους πολίτες, με καταρρακωμένο ηθικό, εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών μέσα στις οποίες καλούνται να εργαστούν.

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, αντί να οδηγούν στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, οδηγούν στην πλήρη αποδιοργάνωση, στη διάλυση, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

Πίσω από τις εικόνες χάους και ταλαιπωρίας βρίσκεται η πιο άθλια πολιτική, θύματα της οποίας είμαστε όλοι εμείς, πολίτες, εργαζόμενοι, πάροχοι και χρήστες υπηρεσιών Υγείας».

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Κώστας Λαρίσης, τόνισε ότι «εξαιτίας της κρίσης, όλο και περισσότεροι ασθενείς προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία, που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν, λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά».

Ως επίκαιρα παραδείγματα των προβλημάτων που δημιουργούν οι ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ο κ. Λαρίσης επισήμανε την κατάσταση στο Τμήμα Αιμοδοσίας, οι αρμοδιότητες του οποίου έχουν μεταφερθεί στο ΓΝΛ, καθώς και του μικροβιολογικού εργαστηρίου που βρίσκεται στα όρια διακοπής της λειτουργίας του.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΓΝΛ τόνισε παράλληλα ότι στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις η ΠΟΕΔΗΝ δεν θέτει κανένα από τα θεσμικά της αιτήματα προς την Πολιτεία, παρά μόνο όσα αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αναφέρθηκε η πρόεδρος του εκεί σωματείου εργαζομένων, Έφη Χύτα, που τόνισε ότι καθιστούν τη λειτουργία του οριακή και επικίνδυνη για τους ασθενείς.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «ο Σύλλογος Εργαζομένων στο «Κουτλιμπάνειο» συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση, καθώς το ΓΝΛ αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και μηχανήματα και λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων. Οι βλάβες και η έλλειψη υλικών καθιστούν τη λειτουργία του νοσοκομείου μας οριακή και επικίνδυνη για τους ασθενείς.

Τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι κοινά για όλους γι’ αυτό αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα καλύτερο σύστημα υγείας με αύξηση χρηματοδότησης και με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και όλες τις ειδικότητες», κατέληξε η κ. Χύτα.

Έκκληση για μαζική συμμετοχή στο «Καραβάνι Υγείας» απηύθυνε και ο πρόεδρος των συνταξιούχων του δημοσίου Λάρισας, Θεόδωρος Καραγώγος.

Εν τω μεταξύ, τη συμμετοχή του στο αυριανό «Καραβάνι Υγείας» ανακοίνωσε χθες και ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού Λάρισας, εστιάζοντας στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεδρίασή της, ύστερα από αίτημα του Ν.Τ. Λάρισας, αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ του Νομού Λάρισας, την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017 από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο καραβάνι για τη σωτηρία της Υγείας που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, στις 9 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου Τομέα του Ν. Λάρισας στα Γραφεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας (Λαπιθών 6).

Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης και Γρηγόρης Καλομοίρης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΠΕΝΙΓΚΣ

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΓΝΛ, η διαδρομή που θα κάνει το «Καραβάνι Υγείας», είναι η εξής:

1. ΕΙΣΟΔΟΣ Π.Γ.Ν.Λ. [ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟΣ]

2. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

3. ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

4. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

5. ΚΥΠΡΟΥ

6. ΑΜΑΛΙΑΣ

7. 31ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

8. ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

9. ΤΣΑΚΑΛΩΦ

10. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

11. ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ [ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΚΑΖΑΡ]

12. ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ

13. ΚΥΠΡΟΥ

14. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ [ΣΤΑΣΗ]

Κατά τη διάρκεια του Καραβανιού θα υπάρχουν διάφορες δράσεις με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες και η κοινή γνώμη για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, που καθημερινά αυξάνονται.

Το Καραβάνι θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα ακολουθήσει ανοικτό γλέντι με μουσική και εδέσματα.

Το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. στο πλαίσιο της οργάνωσης συμμετοχής των μελών του αλλά και πολιτών θα δρομολογήσει αστικά λεωφορεία (δωρεάν για τους χρήστες) για τη διευκόλυνση κατά τη μετάβασή τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass