ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΓΝΛ

Κλείνει λόγω έλλειψης υλικών και προσωπικού!

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2017 11:00

Σε αναστολή της λειτουργίας του προχώρησε από χθες το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στο έργο του εξαιτίας ελλείψεων τόσο σε υλικά όσο και σε προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το Εργαστήριο αδυνατεί πλέον να υλοποιήσει όχι μόνο τις εξειδικευμένες εξετάσεις – γρίπη, κλπ. – αλλά ακόμα και αυτές που γίνονται σε κάθε Κέντρο Υγείας και ιδιωτικό εργαστήριο, όπως η καλλιέργεια ούρων!

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα έχουν εγκαίρως επισημανθεί στη διοίκηση του νοσοκομείου και τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι από τριμήνου ο ουρολογικός έλεγχος ηπατητίδων δεν διενεργείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία όχι μόνο για τη διερεύνηση των ασθενών, αλλά και τη διερεύνηση του προσωπικού σε περίπτωση ατυχημάτων με βιολογικούς παράγοντες.

Όπως είναι γνωστό, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΛ, με την τεχνογνωσία και την υποδομή που διαθέτει, δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες της περιοχής μας, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος υποβαθμίζουν σημαντικά τον ρόλο του ως τριτοβάθμιο μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ η αποψίλωση του προσωπικού, που είχε στη δύναμή του, προς τα αντίστοιχα εργαστήρια άλλων νοσοκομείων της χώρας, έχει ως συνέπεια την αδυναμία του να λειτουργήσει με ασφάλεια, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλονται.

Αυτή τη στιγμή, το ιατρικό και τεχνολογικό προσωπικό του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου υπολείπεται σαφώς αριθμητικά των αντίστοιχων τμημάτων άλλων νοσοκομείων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, τονίζει ότι πρόκειται για πρόσκαιρη δυσλειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου, εξαιτίας έλλειψης συγκεκριμένων αντιδραστηρίων, που αναμένεται να καλυφθεί τις επόμενες μέρες.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass