ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ 60ΧΡΟΝΗΣ

Δώρο ζωής σε 12χρονο από τη «γιαγιά» του

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:20

Ένα αγόρι 12 ετών, μπορεί εδώ και λίγες μέρες να απολαμβάνει την αθωότητα της ηλικίας του, ύστερα από το δώρο ζωής που του χάρισε μια 60χρονη άτυχη γυναίκα με τον θάνατό της. Το παιδί, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ευεργετική δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» ΕΕΣ. Δότρια ήταν μία 60χρονη γυναίκα, η οποία κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας πρότειναν στους συγγενείς της εκλιπούσας τη δυνατότητα της δωρεάς οργάνων, κι αυτοί, τη δύσκολη εκείνη ώρα, βρήκαν το ψυχικό σθένος να δωρίσουν τα όργανά της προς μεταμόσχευση. Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό των διαδικασιών, σε συνεργασία με τους ιατρούς της ΜΕΘ.

Εκτός από τον έναν νεφρό, που μεταμοσχεύθηκε στον 12χρονο, μεταμοσχεύθηκαν επίσης το ήπαρ σε άνδρα 64 ετών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος νεφρός σε άνδρα, υπερευαισθητοποιημένο, 35 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 3 χρόνια σε αιμοκάθαρση.

Ιδιαίτερα αξίζει να υπογραμμιστούν οι προσπάθειες γιατρών, προσωπικού και συντονιστών για την επιτυχή έκβαση της «γέφυρας ζωής», καθώς και η ευαισθητοποίηση και συμβολή του υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή. Εξίσου σημαντική υπήρξε η συνδρομή του ΕΚΑΒ, που, με τη συνοδεία της Άμεσης Δράσης, μετέφεραν μόσχευμα στο αεροδρόμιο. Άριστη ήταν, τέλος, η συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Aegean, η οποία καθυστέρησε για λίγα λεπτά την προγραμματισμένη πτήση της, προκειμένου να παραλάβει το μόσχευμα.

Ο ΕΟΜ, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη «γέφυρα ζωής», ενώ ευχαριστίες και συλλυπητήρια απευθύνει ιδιαίτερα στην οικογένεια της εκλιπούσας για τη γενναιόδωρη και ανιδιοτελή πράξη της, με την ευχή η δωρεά αυτή να απαλύνει σύντομα τον πόνο τους.

*Επίσης, χθες Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δωρεά οργάνων. Αυτή τη φορά από την Κύπρο και συγκεκριμένα από το ΓΝ Λευκωσίας, όπου το ήπαρ από έναν 62χρονο άνδρα μεταμοσχεύθηκε σε 52χρονο στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass