ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παραγγέλθηκαν φάρμακα αξίας 2,1 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2016 14:14

Βαθιά ανάσα στον εφοδιασμό των δύο νοσοκομείων της Λάρισας με φάρμακα έδωσε η προχθεσινή έγκριση τροποποίησης των προϋπολογισμών τους, μετά την οποία παραγγέλθηκε ήδη από χθες ικανός αριθμός απαραίτητων σκευασμάτων που εξασφαλίζει επάρκεια, περίπου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2017.

Η έγκριση τροποποίησης των προϋπολογισμών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταφορά κονδυλίων σε συγκεκριμένους κωδικούς, προκειμένου να μπορούν τα δύο νοσοκομεία να παραγγείλουν φάρμακα και να καλύψουν τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα ήρθε για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά στην επιφάνεια, μετά την έλλειψη καίριων ογκολογικών φαρμάκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή προγραμματισμένων θεραπειών καρκινοπαθών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε προκληθεί ανάλογη κατάσταση με έλλειψη φαρμάκων και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, που αντιμετωπίστηκε όμως με την εξασφάλιση κονδυλίων για φάρμακα τα οποία μεταφέρθηκαν από τον προϋπολογισμό άλλων δομών της 5ης ΥΠΕ.

Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων παρουσιάστηκε φέτος στα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς μεταφέρθηκαν στις αρμοδιότητές τους και τα φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να μεταφερθούν στους προϋπολογισμούς τους και τα αντίστοιχα κονδύλια, με αποτέλεσμα τα ταμεία να μείνουν άδεια πολύ πριν το τέλος της χρονιάς. Σε ό,τι δε αφορά στο ΠΓΝΛ, το πρόβλημα επέτεινε το γεγονός ότι καταγράφηκαν φέτος πολύ περισσότερες μεταφορές ασθενών από κοντινά δημόσια νοσοκομεία.

Με την προχθεσινή έγκριση τροποποίησης των προϋπολογισμών των δύο νοσοκομείων της Λάρισας από το υπουργείο Υγείας, κατέστη χθες δυνατή η παραγγελία φαρμάκων ύψους 2, 1 εκατομμυρίων ευρώ, που λύνουν το θέμα της επάρκειας τουλάχιστο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 1,7 εκατομμύρια ευρώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και 400.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο.

Αυτό που μένει να γίνει πλέον είναι να προβλεφθούν επιπλέον κονδύλια για τα φάρμακα στους προϋπολογισμούς των δύο νοσοκομείων για το 2017 – το 40 % της αντίστοιχης χρηματοδότησης εκταμιεύεται τον Φεβρουάριο – ώστε αφενός να μην παρουσιαστεί νέα έλλειψη φαρμάκων στα τέλη Ιανουαρίου και αφετέρου να διασφαλιστεί ότι δεν θα ανακύψουν ανάλογα με τα φετινά προβλήματα το προσεχές φθινόπωρο, καθώς πλέον είναι γνωστές οι ανάγκες αλλά και οι δυνατότητες των δύο νοσοκομειακών μονάδων της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακριβή ποσά της χρηματοδότησης των νοσοκομείων για το 2017, αναμένεται να καθοριστούν από το υπουργείο Υγείας την επόμενη εβδομάδα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass