ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ένα δέντρο για το Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2016 19:36

Με το σύνθημα «Ένα δέντρο για το Πανεπιστημιακό», ξεκινά η δεντροφύτευση στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί. 

Σύμφωνα με το σχέδιο συνολικά θα αναπτυχθούν περίπου 2.000 δέντρα και φυτά στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και σε 80 σημεία που υπάρχουν στα εσωτερικά αίθρια των κλινικών, με στόχο να πρασινίσει ο χώρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Λάρισας και η Υπηρεσία Πρασίνου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δασαρχείο Λάρισας με την δωρεάν διάθεση φυτών και τεχνικής υποστήριξης, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνέδραμε με τη σύνταξη μελέτης για οπωροφόρα. Γενικός συντονιστής στην προσπάθεια είναι ο κ. Νίκος Μήτσιος, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, υπηρεσία η οποία και διέθεσε δέντρα, εξοπλισμό και εμπειρία.

Την πρωτοβουλία είχε η διοίκηση των Νοσοκομείων και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης του χώρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προς όφελος των ασθενών και επισκεπτών. Με την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα διαθέτει ένα θεματικό Πάρκο Υγείας, ενώ με τις συμπληρωματικές υποδομές που θα αναπτυχθούν, θα αναβαθμιστεί συνολικά το φυσικό Περιβάλλον της περιοχής, με πολλαπλό περιβαλλοντικό, αισθητικό και πολιτιστικό όφελος για την πόλη της Λάρισας. (Αναλυτικά την πρόταση θα αναπτύξει ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα στην Ημερίδα για την Ποιότητα και την Καινοτομία της Υγείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας).

Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα στενά όρια του Νοσοκομείου, το οποίο θα υλοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερο κόστος, ακριβώς λόγω της συνεισφοράς υπηρεσιών, χορηγών και εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Σημαντικές είναι και οι χορηγίες των τοπικών επιχειρήσεων, όπως η χορηγία συμβουλευτικής υποστήριξης είναι της Orion Group Communication, ενώ με προϊόντα υποστηρίζουν οι χορηγοί, ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε., Αρτοποιείο Γουργιωτη, ΔΙΓΡΑΜΜΑ, Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ, Κτήμα Ζαφειράκη, Mikel Coffee Company, Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος ΑΕ, Hotel Metropol, Phaistos Printing, Lets do it Greece και Biomimicry Greece, Θερμοκήπια Σποροφύτων Απόστολος Μπίλλης.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Ελευθερία» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας 93,6.
Eπίσης σε όλη αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν ενεργά εργαζόμενοι των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολής ΚΑΡΑΒΑΝΑ, το ΚΠΕ Κέντρο Περιβαντολλογικής Εκπαίδευσης Κισσάβου και Ελασσόνας, το Δίκτυο Νέων Ελλάδος, Σωματείο η Φιλαδέλφεια, Φιλότης ο Ανθρωπιστικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος, η Υπαίθριος Ζωή, οι Ενεργοί Πολίτες, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ενώ η λίστα με τους συμμετέχοντες διευρύνεται συνεχώς.

Το σημείο συνάντησης των εθελοντών είναι ο ανοικτός χώρος δεξιά στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι εθελοντές να έχουν μαζι τους εργαλείο για φύτευση και…την καλή τους διάθεση!

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους (φορείς, συλλόγους, υπηρεσίες, σωματεία, εργαζομένους στα Νοσοκομεία της Λάρισας) που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass