ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ) ΛΑΡΙΣΑΣ

Μετακομίζουν Σταθμός Μάνας Παιδιού και Φυσικοθεραπευτήριο

*Με στόχο την περιστολή δαπανών σε ενοίκια, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου της 5ης ΥΠΕ *Κινήσεις εξορθολογισμού με μεταφορά σχολάζοντος εξοπλισμού σε κλινικές και καταγραφή του δυναμικού οδοντιάτρων

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2015 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:06

 

Μεταφέρονται στην κεντρική Μονάδα του ΠΕΔΥ στη Λάρισα (πρώην ΕΟΠΥΥ και πιο πριν ΙΚΑ), o Σταθμός Μάνας Παιδιού και το Φυσικοθεραπευτήριο των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με στόχο τη μείωση της δαπάνης για ενοίκια. Τη μεταφορά δρομολογεί ο διοικητής Λάζ. Μακρής στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου της 5ης ΥΠΕ για μεταστεγάσεις υπηρεσιών δημόσιας Υγείας που ελέγχει στις πόλεις της αρμοδιότητάς της, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων από το κόστος ενοικίων.

«Είναι μια καλή πρακτική», εκτίμησε Παν. Κουρουμπλής, δίνοντας την προφορική έγκρισή του στον Λάζ. Μακρή, όταν εκείνος τον ενημέρωσε σχετικά, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κοινής συνάντησης των διοικητών υγειονομικών περιφερειών με τον νέο υπουργό Υγείας.

Εφόσον ευοδωθεί ο σχεδιασμός και γίνουν οι προβλεπόμενες μετακομίσεις υπολογίζεται ότι από τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΠΕΔΥ στην ευρύτερη περιοχή θα εξοικονομηθούν 310.000 ευρώ ετησίως. Το μεγαλύτερο ποσό, περίπου 90.000 ευρώ, αναμένεται να προκύψει με τη μεταφορά της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Χαλκίδας από ενοικιαζόμενο κτίριο σε άλλο ιδιοκτησίας Δημοσίου. Ενώ άλλα 75.000 ευρώ θα πάψουν να πληρώνονται κάθε χρόνο εφόσον μεταφερθεί το ΠΕΚΑ Αλιβερίου στους χώρους των ιατρείων ΠΕΔΥ της κωμόπολης.

Η στέγαση σε κτίριο στην οδό Παναγούλη του Σταθμού Μάνας Παιδιού μαζί και το Φυσικοθεραπευτήριο του ΠΕΔΥ στη Λάρισα, επιβαρύνουν με τα ενοίκια των χώρων που στεγάζονται περί τα 2.000 ευρώ μηνιαίως, άρα θα εξαλειφθεί δαπάνη 24.000 ευρώ τον χρόνο εφόσον μεταφερθούν στην Κεντρική Μονάδα του ΠΕΔΥ στον πεζόδρομο της Ασκληπιού. Εκεί, μετά από διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη, προσφέρονται ακόμη δύο όροφοι του ιδίου κτιρίου χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση ενοικίου. Σήμερα το ΠΕΔΥ Λάρισας πληρώνει για το κτίριο 16.500 ευρώ μηνιαίως.

ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου εξοικονόμησης δαπανών στα ενοίκια δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-την περιστολή δαπανών κατά 10.000 ευρώ ετησίως στα ενοίκια της Μονάδας Υγείας Καρδίτσας, καθώς μετά από διαπραγμάτευση επήλθε μείωση ενοικίου από 5.150 σε 4.250 ευρώ μηνιαίως.

-το ίδιο όφελος από αντίστοιχη κίνηση στη Λαμία, όπου το ενοίκιο έπεσε από 5.650 σε 4.800. Επιπλέον θα φιλοξενείται εκεί πλέον και το Κέντρο Μάνας Παιδιού με πρόσθετο όφελος 7.000 ευρώ ετησίως.

-περί τις 35.000 ευρώ εξοικονομούνται από τη μεταφορά των ιατρείων ΠΕΔΥ Αλμυρού στο Κέντρο Υγείας της κωμόπολης.

-όφελος 20.000 ευρώ ετησίως από τη μεταφορά των ιατρείων ΠΕΔΥ Κανήθου, Αρτάκης και Λίμνης Ευβοίας.

- την μεταφορά της Μονάδας Υγείας Άμφισσας σε κτίριο που προοριζόταν για κέντρο αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες, το οποίο ουδέποτε λειτούργησε και ανήκει στο Γ.Ν. Άμφισσας, με προκύπτον όφελος 26.000 ευρώ ετησίως

-τα ιατρεία Ιτέας μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας, με εξοικονόμηση ενοικίων 6.500 ευρώ τον χρόνο και

- τη μεταφορά Μονάδας Υγείας Καρπενησίου στο κτίριο που στεγάζεται η Σχολή Βοηθών Νοσοκόμων το οποίο ανήκει στο Νοσοκομείο της πόλης με όφελος 9.000 ευρώ ετησίως.

ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού, η 5η ΥΠΕ παραχώρησε σε κλινικές του Πανεπιστημιακού μέρος του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έμενε αναξιοποίητος λόγω έλλειψης γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ Λάρισας. Συγκεκριμένα προσφέρεται εξοπλισμός στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική λόγω του μεγάλου όγκου επισκεψιμότητας σε παιδικό πληθυσμό και στην Γναθοχειρουργική Κλινική λόγω της μοναδικότητας της στην Περιφέρεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

*Επίσης ανακοινώθηκε ότι επειδή διαπιστώνεται ανισοκατανομή σε οδοντιάτρους και οδοντιατρικές έδρες, η υπηρεσία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας προχώρησε σε συλλογή στοιχείων, προκειμένου να διαμορφωθεί πρόγραμμα μέγιστης χρησιμότητας και αποδοτικότητας των υπηρετούντων οδοντιάτρων προς τους πολίτες.

Σωτ. Ζαχαριάς

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass