Πείτε αντίο στο λίπος με… κόκκινο κρασί

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2015 13:49 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:48

 

  Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθά στο «κάψιμο» του λίπους και θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία σε όσους υποφέρουν από ασθένειες όπως η λιπώδης νόσος του ήπατος, υποστηρίζουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ή χυμό από σταφύλια μπορεί να βοηθήσει τους υπέρβαρους ανθρώπους να διαχειρίζονται καλύτερα την υγεία τους, ειδικά τις διαταραχές του μεταβολισμού.

Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν, ότι μια χημική ουσία που περιέχεται στα κόκκινα σταφύλια, το ελλαγικό οξύ, επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη των υπαρχόντων λιποκυττάρων και τη δημιουργία νέων, ενώ ενισχύει το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η κατανάλωση του κόκκινου κρασιού πρέπει να γίνεται με μέτρο τονίζοντας ότι το ελλαγικό οξύ δεν αποτελεί «μαγικό εργαλείο» για την απώλεια βάρους.

Ο καθηγητής βιοχημείας και μοριακής βιολογίας στο τμήμα Γεωργικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Όρεγκον, Neil Shay, εξέθεσε ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα και λιποκύτταρα στο στο εργαστήριο σε εκχύλισμα από τέσσερις χημικές ουσίες που περιέχονται στην ποικιλία σταφυλιού Muscadine.

«Ενισχύοντας το κάψιμο του λίπους, ιδιαίτερα στο ήπαρ, αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να βελτιώσουν την ηπατική λειτουργία στους υπέρβαρους ανθρώπους. Αν θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε μια διαιτητική στρατηγική για μείωση της επιβλαβούς συγκέντρωσης λίπους στο συκώτι με κοινά τρόφιμα, όπως τα σταφύλια, τότε αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό νέο» είπε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Ιανουαρίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Nutritional Biochemistry.

Πηγή: MedicalNews

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass