ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 19ου ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρωτογενής αγγειοπλαστική στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΛ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2016 12:40

Την 24ωρη λειτουργία του στεφανιογράφου στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί πρωτογενής αγγειοπλαστική, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής των νοσοκομείων, Παναγιώτης Νάνος, από το βήμα του 19ου Καρδιολογικού Συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδας.

Ο κ. Νάνος διευκρίνισε ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι εφικτή σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η Κλινική θα ενισχυθεί με τους ανάλογους πόρους και προσωπικό.

Το 19ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial», με διοργανωτή το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης και Έρευνας σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας, του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και της Cleveland Clinic.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, επικεντρώνεται σε θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο και άλλους γιατρούς, και περιλαμβάνει διαλέξεις εξεχόντων ξένων και Ελλήνων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες ιατρικές εξελίξεις σε σειρά θεμάτων όπως είναι η παχυσαρκία, η πνευμονική υπέρταση, η κολπική μαρμαρυγή, η χρόνια στεφανιαία νόσος, η καρδιακή ανεπάρκεια, οι παθήσεις του περικαρδίου και η μυοκαρδίτιδα.

Κατά τη χθεσινή τελετή έναρξης του συνεδρίου, όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε ένα θεσμό και σημείο αναφοράς για τις νεότερες ιατρικές εξελίξεις, που αναδεικνύει το έργο και την προσφορά τόσο της Καρδιολογικής Κλινικής όσο και του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη συνεισφορά του διευθυντή της Κλινικής και προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, καθηγητή Φίλιππου Τρυποσκιάδη.

Εκτός του διοικητή των νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτη Νάνου, χαιρετισμό απηύθυναν ο αρχιμανδρίτης, πατέρας Τιμόθεος, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνατίου, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χρήστος Καλομπάτσιος, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Σουρλατζής ως εκπρόσωπος του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννης Στεφανίδης, ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Μιχάλης Μέρας, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Ιωάννης Μακρυγιάννης και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορας Αντωνίου.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass