ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ

«Μικροπολιτικές σκοπιμότητες καθυστερούν την ανακαίνισή του»

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2016 8:06

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τον κίνδυνο απώλειας της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου για το Νοσοκομείο Χίου”. Την ερώτηση συνυπογράφει και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Ν. Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

«Μικροπολιτικά παιχνίδια δεν χωρούν στη Δημόσια Υγεία. Η ανακαίνιση του απαρχαιωμένου κτιρίου του Παθολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Χίου, κινδυνεύει να μείνει στη μέση, επειδή η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου – επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης - , έχει άλλη άποψη για τη διαχείριση της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου!», ήταν οι δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:

Από τα τέλη του 2014, η προηγούμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου, είχε υποβάλει στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αίτημα χορήγησης δωρεάς, για την ανακαίνιση του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου Χίου. Αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό και τον Μάρτιο του 2015, άνθρωποι του Ιδρύματος, επισκέφθηκαν τις παλαιές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, την κακή κατάσταση του παλιού κτιρίου, που φιλοξενεί την παθολογική κλινική και το παθολογικό τμήμα.

Το πογκρόμ διώξεων, όμως που εξαπέλυσε η νέα Κυβέρνηση στις διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας, κλόνισε την εμπιστοσύνη του Ιδρύματος, για την ορθή και πλήρη αξιοποίηση της δωρεάς και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η τμηματική καταβολή της, ώστε να διαπιστώνεται η πρόοδος του έργου.

Τη διαχείριση αυτού του κονδυλίου, την έχει αναλάβει το Σωματείο “Φίλοι του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου”, αφού αποτελεί πάγια τακτική του Ιδρύματος, τις δωρεές να τις παραχωρεί σε σωματεία, ώστε να αποφεύγονται οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου, αντιτίθεται σε αυτή τη διαδικασία και επιθυμεί την διαχείριση της δωρεάς, απευθείας από το Νοσοκομείο, κάτι που βρίσκει αντίθετη τη Διοίκηση του Ιδρύματος που χορηγεί τη δωρεά, με ορατό πλέον τον κίνδυνο οριστικής απώλειας των χρημάτων και μη υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.

Επειδή η ανακαίνιση του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου Χίου, κρίνεται επιτακτική, καθώς το κτίριο αυτό λειτουργεί από το 1920(!) και τα λειτουργικά του προβλήματα είναι τεράστια,

Επειδή οι διαδικασίες χορήγησης της δωρεάς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο

Επειδή υπάρχει ορατός ο κίνδυνος οριστικής απώλειας των χρημάτων,

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ

1. Ποιος ο λόγος που υπάρχουν τόσο σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση αυτού του έργου;

2. Για ποιον λόγο η σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου, θέτει σε κίνδυνο τη χορήγηση της δωρεάς, επειδή θέλει να παρακάμψει τη συμμετοχή του Σωματείου από την όλη διαδικασία;

3. Έχετε γνώση της όλης κατάστασης και αν ναι, σε ποιες διαδικασίες θα προβείτε ώστε να επιλυθεί το θέμα; Θα αποδοθούν ευθύνες;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass