Τα νέα της Ιατρικής Σχολής

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2016 10:23

Στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λειτουργούν τα εξής Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

1. Κλινικές Εφαρμογές Μοριακής Ιατρικής

(αναμένεται η προκήρυξη)

Διάρκεια σπουδών δύο (2) έτη.

Σκοπός του ΠΜΣ είναι:

α) Η προπαρασκευή των επιστημόνων για την εξυπηρέτηση των αναγκών συγκεκριμένων πεδίων της μεταφραστικής βιοϊατρικής έρευνας, ώστε να καταστούν ικανοί να συνεχίσουν την επιστημονική σταδιοδρομία τους σε ανάλογα πανεπιστημιακά εργαστήρια και ερευνητικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται έμφαση στη δημιουργία ομάδας υποψηφίων διδακτόρων του ΤΙΠΘ.

β) Η κατάρτιση των επιστημόνων στις κλινικές εφαρμογές των τεχνολογιών αιχμής, ώστε να είναι ικανοί να στελεχώσουν Μονάδες Υγείας με ανάλογες απαιτήσεις.

2. Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή

(αναμένεται η προκήρυξη)

Διάρκεια σπουδών δύο (2) έτη.

Με κατεύθυνση «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ». Το πρόγραμμα έχει στόχο να εκπαιδεύσει αποφοίτους σχολών επιστημών υγείας (Ιατρικές σχολές, Κτηνιατρική, αποφοίτους Σχολών Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Βιολόγους, Γεωπόνους, Χημικούς κ.λπ.) σε θέματα περιβαλλοντικής υγιεινής με θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο.

3. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε σύμπραξη με το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λάρισας έχει ως αντικείμενο την ειδίκευση πτυχιούχων επιστημών υγείας. Πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ από ένα ευρύ επιστημονικό πεδίο θα έχουν την δυνατότητα να ειδικευτούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενός τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερη σημασία αλλά και σημαντικά προβλήματα. Τα αυστηρά κριτήρια επιλογής φοιτητών, η καλή υλικοτεχνική υποδομή, το υψηλής στάθμης διδακτικό προσωπικό και η εφαρμογή ενός συστήματος ποιότητας στην διαδικασία εκπαίδευσης είναι απαραίτητα ώστε να καταστήσουν το πρόγραμμα αυτό αξιόπιστο στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στην αγορά εργασίας.

Υποβολή αιτήσεων 09 Μαΐου 2016 - 15 Ιουνίου 2016

Πληροφορίες: 2410685710

4. Βιολογία της Αναπαραγωγής

Διάρκεια σπουδών ένα (1) έτος.

Αντικείμενο είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης και εξάσκηση στη διεξαγωγή έρευνας στη Βιολογία της Αναπαραγωγής σε αποφοίτους Ιατρικών, Βιολογικών και άλλων Σχολών Υγείας για επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Υποβολή αιτήσεων:27/06/2016 - 22/07/2016

Πληροφορίες: 2413502795, 2796

5. Γενετική του Ανθρώπου

Διάρκεια σπουδών ένα (1) έτος.

Έχει ως αντικείμενο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και εξειδίκευσης στο συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο της Γενετικής του Ανθρώπου, αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας για τη διάγνωση γενετικών νοσημάτων

Υποβολή αιτήσεων: 16/05/2016 - 25/09/2016

Πληροφορίες: 2410685593, 2413502557

6. Μεθοδολογία Βιοϊατρικής Έρευνας, Βιοστατιστική και Κλινική Βιοπληροφορική

Διάρκεια σπουδών ένα (1) έτος.

Έχει ως αντικείμενο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και εξειδίκευσης στη μεθοδολογία έρευνας, στην εφαρμοσμένη βιοστατιστική και βιοπληροφορική και προετοιμάζει τους υποψηφίους μεταπτυχιακούς φοιτητές για επαγγελματική σταδιοδρομία σε Ακαδημαϊκό/Ερευνητικό περιβάλλον, σε εταιρείες Πληροφορικής/Στατιστικών Μελετών ή στη Βιομηχανία Φαρμάκων/Βιοτεχνολογίας

Υποβολής Αιτήσεων: έως 23 Σεπτεμβρίου 2016

Τηλέφωνα πληροφοριών: 6987-303910, 2410-565064

7. Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ)

του Τμήματος Ιατρικής και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διάρκεια σπουδών δύο (2) έτη. Στοχεύει στην ειδίκευση πτυχιούχων επιστημόνων, στην κατανόηση μεθόδων αποκατάστασης και την προαγωγή της υγείας μέσω καθιερωμένων μεθόδων σωματικής δραστηριότητας.

Υποβολής Αιτήσεων: έως 9 Σεπτεμβρίου 2016

Πληροφορίες: 2410-685710

8. Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο

Διάρκεια σπουδών ένα (1) έτος. Έχει ως αντικείμενο την παροχή υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης και διεξαγωγής έρευνας όσον αφορά τη διατροφή του ανθρώπου, έτσι ώστε οι πτυχιούχοι του να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, εμπειρία και τεχνογνωσία σε σύγχρονα θέματα διατροφής, με σκοπό την επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Υποβολή αιτήσεων: 1 Μαρτίου 2016 - 30 Ιουνίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες: 2413502806, 1985, 2878

9. Υπερηχογραφική Λειτουργική Απεικόνιση για την Πρόληψη και Διάγνωση των Αγγειακών Παθήσεων

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«Advanced Ultrasonic Functional Imaging and Research for Prevention and Diagnosis of Vascular Diseases»

Το Διακρατικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) έχει ως αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση ερευνητών και επαγγελματιών υγείας στον προληπτικό έλεγχο, την διάγνωση και λειτουργική διερεύνηση των αγγειακών παθήσεων και την μετ-επεμβατική παρακολούθηση. Επίσης, παρέχει στους Διπλωματούχους του τα απαραίτητα εφόδια που θα τους εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτισή τους για την ακαδημαϊκή, επιστημονική και ερευνητική τους σταδιοδρομία στο χώρο της Ενωμένης Ευρώπης.

Στο ΔΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί Πτυχιούχοι των Τμημάτων Ιατρικής και άλλων συναφούς γνωστικού αντικειμένου τμημάτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής όπως Ιατροί των ειδικοτήτων: Αγγειοχειρουργικής, Καρδιολογίας, Ακτινολογίας, Καρδιοχειρουργικής, Γενικής Χειρουργικής, Νευρολογίας, Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής καθώς και Τεχνολόγων Ακτινολογικού του ΤΕΙ και Νοσηλευτικής ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 15 Ιουλίου 2016

Πληροφορίες: 2413-501739

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Α. Βλάχου

(2410-685591 avlachou@uth.gr) ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα (www.med.uth.gr),

το (@meduth) και το (facebook.com/meduth).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass