ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : «Απαράδεκτη η κατάσταση της υγείας στη Λάρισα»

Δημοσίευση: 12 Απρ 2016 19:14

Ανακοίνωση με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της δημόσιας υγείας στη Λάρισα εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, βιώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, η κυβέρνηση με τις ελλείψεις και προβλήματα που υπάρχουν στη δημόσια υγεία, λόγω της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησής της, σπρώχνει όλο και περισσότερους στους ιδιώτες της υγείας, πληρώνοντας περισσότερα για την υγεία τους ή με κίνδυνο να χειροτερέψει η υγεία τους λόγω οικονομικής αδυναμίας.  

Πριν λίγο καιρό δημοσιεύτηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν κολονοσκοπήσεις στα νοσοκομεία της πόλης μας, άλλοτε δεν λειτουργούν στεφανιογράφου, αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι και τόσα άλλα προβλήματα και ελλείψεις σε εξοπλισμό, προσωπικό, αναλώσιμα, που οδηγούν τους ασθενείς στους ιδιώτες.

Τώρα για παράδειγμα, ασθενής στο Ν. Λάρισας, που έχει πρόβλημα οφθαλμολογικό και χρειάζεται επέμβαση, κινδυνεύει σοβαρά η όραση του, αφού στο ΓΝΛ υπάρχει πρόβλημα και δεν γίνονται επεμβάσεις αυτό το διάστημα, αλλά επιπλέον τα ραντεβού είναι κλεισμένα έως τέλος του Οκτώβρη, στο δε ΠΠΝΛ είναι μέχρι και τον Ιούλη.

Η άλλη επιλογή είναι να πάει σε ιδιώτη μέσω του ΕΟΠΥΥ και να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό ή αν δεν έχει ασφάλιση, να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό. Αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, που είναι το πιθανότερο, είναι αναγκασμένος να περιμένει επί μήνες με όποιον κίνδυνο για την υγεία του.

Την ίδια ώρα, όμως δις. ευρώ κρατικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, διοχετεύονται σε τράπεζες και επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και γενικότερα.

Το ΕΚΝΛ, καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, να διεκδικήσουν από κοινού:  

Άμεση γενναία χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, από τον κρατικό προϋπολογισμό και το μεγάλο κεφάλαιο.

Άμεση κάλυψη των αναγκών στα Νοσοκομεία και Κ.Υ, όλων των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλους.

Κατάργηση κάθε χαρατσιού και κάθε πληρωμής στην Υγεία, στο φάρμακο και στις εξετάσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass