ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΚΑΡΔΙΤΣΑ

Παραχώρησε κτίριό του σε πρόσφυγες

Δημοσίευση: 12 Απρ 2016 8:51

Τριάντα Σύριοι πρόσφυγες, από τους οποίους οι 20 είναι γυναίκες και παιδιά, φιλοξενούνται από την περασμένη Παρασκευή στην Καρδίτσα, σε ιδιωτικό κτίριο που παραχωρήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Συνδυασμού ΚΑΡ.ΠΟ.Σ. κ. Κώστα Μιχαλάκη. Εκεί παλαιότερα στεγαζόταν το 16ο Δημοτικό Σχολείο και βρίσκεται κοντά στον περιφερειακό Καρδίτσας - Τρικάλων.

Είναι περιφραγμένο, έχει εμβαδό 450 τετραγωνικά και διαθέτει τέσσερις τουαλέτες μπάνιο, νερό και βέβαια είναι ηλεκτροδοτούμενο. Οι χώροι έχουν καθαριστεί και τοποθετήθηκαν κρεβάτια στις αίθουσες που έγιναν δωμάτια ειδικά για την περίπτωση.
Το ζήτημα της σίτισης των προσφύγων θα αντιμετωπιστεί με προσφορές εθελοντών, τοπικών επιχειρήσεων, μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος - Φαναριοφερσάλων και του Στρατού, ενώ θα υπάρχει και αστυνόμευση.
Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες είχαν φιλοξενηθεί ξανά στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στα Λουτρά Σμοκόβου για 4 ημέρες πριν μεταβούν στην Ειδομένη στις 2/3/2016 όπου και παρέμεναν μέχρι την Παρασκευή.
Όταν διαπίστωσαν ότι τα σύνορα έκλεισαν και δεν πρόκειται να ανοίξουν εκδήλωσαν την επιθυμία να επιστρέψουν ξανά σε μια δομή στο νομό Καρδίτσας.
Παρά την πίεση της κυβέρνησης να ορίσουν οι ΟΤΑ έναν χώρο από τους γνωστούς προτεινόμενους (πρώην Σχολή Aστυφυλάκων και The Mall) ή να προτείνουν κάποιον άλλον, αυτό δεν κατέστη δυνατό!
Ανέλαβε λοιπόν δράση μια ομάδα εθελοντών από το «Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους» που δραστηριοποιούνται στον Νομό, η οποία ήρθε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες και να προετοιμαστεί κατάλληλα ο προαναφερόμενος χώρος φιλοξενίας.
Σε σχετική ανακοίνωσή του για την φιλοξενία προσφύγων, το Δίκτυο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και να τους προσφέρουμε μια αξιοπρεπή και ασφαλή φιλοξενία για όσο καιρό χρειαστεί. Λυπηρό είναι το γεγονός όταν κατά την άφιξή τους αντιμετωπίσαμε την αντίδραση κάποιων ανθρώπων που ενοχλήθηκαν από την παρουσία τους. Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι αντιδράσεις δεν θα συνεχιστούν και η τοπική κοινωνία θα αντιληφθεί πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους πρόσφυγες κι έτσι να τους αγκαλιάσουμε και να τους καλωσορίσουμε όλοι μαζί! Η Αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος! Καλούμε τους συμπολίτες μας που θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Τηλέφωνο επικοινωνίας Μαρία Αμπαντζή 6983847570».
Να σημειωθεί ότι το Δίκτυο προτίθεται να συγκεντρώσει διάφορα είδη πρώτης ανάγκης για τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και καλεί τους Καρδιτσιώτες να συμβάλλουν με την βοήθειά τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass