ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Οι μαθητές «ταξιδεύουν» στον κόσμο των Κόμικς

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2015 8:22

 

Το πλούσιο πολιτισμικό έργο της ευρωπαϊκής δημιουργίας και την παγκοσμιότητα των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιούν τα κόμικς για να μεταδώσουν μηνύματα, σκέψεις και συναισθήματα αναδεικνύει η μοναδική έκθεση «Γέφυρες: Η Ευρωπαϊκή γλώσσα των κόμικς» που θα φιλοξενείται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στο ΟΥΗΛ.

Η Λάρισα Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, φιλοξενεί, για πρώτη φορά στη χώρα μας, δημιουργούς και από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια μοναδική για τα εγχώρια και σπάνια για τα διεθνή δεδομένα έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο, από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά και δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες και διαδραστικά παιχνίδια γνωριμίας και εξοικείωσης με τα κόμικς, συνθέτουν μία εκδήλωση που υπόσχεται ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες.

Αύριο Πέμπτη 29 Οκτωβρίου από τις 11:30 το πρωί έως τη 1το μεσημέρι τα παιδιά με την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη ανακαλύπτουν τη μαγεία των κόμικς μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι. Το πρόγραμμα για τα σχολεία θα συνεχιστεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα «Comic Jam», πρόκειται για ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες θα γεμίσουν καρέ και μπαλονάκια δημιουργώντας έτσι το δικό τους κόμικ παρέα με τους Ούγγρους δημιουργούς Zoltan Fritz και Domonkos Erhardt.

Από τις 5 το απόγευμα έως τις 5:45 το απόγευμα θα παρουσιαστεί το μουσείο κομικς της Ρουμανίας. Ο Ρουμάνος δημιουργός Alexandru Giubotariu, θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στο σπουδαίο έργο του, το οποίο στοχεύει στην αρχειοθέτηση, έρευνα και προώθηση της 9ης Τέχνης στη χώρα του.

Στις 6 το απόγευμα ο καταξιωμένος Βρετανός δημιουργός D' Israeli θα μοιραστεί με το κοινό τα μυστικά της τέχνης του. Συγκεκριμένα θα παρουσιάσει τον τρόπο που χρωματίζεται ένα κομικ – τότε και σήμερα.

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί «Comic Jam» με τους Zoltan Fritz και Domonkos Erhardt.

Στις 6:30 το απόγευμα ο Λαρισαίος Μέλανδρος Γκανάς εκτός από σεναριογράφος κόμικς και εκδότης είναι και μανιώδης συλλέκτης τους. Το απόγευμα της Κυριακής θα παρουσιάσει μια συναρπαστική ιστορία συλλογής κομικς.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί και στη 1 το μεσημέρι τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη μαγεία των κόμικς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass