ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ C.D «ΟΛΑ ΕΣΥ» ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ

Μία νέα φωνή πολλά υποσχόμενη

Δημοσίευση: 08 Νοε 2011 0:54 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:33
Ενθουσίασε το κοινό με την ερμηνευτική του ικανότητα ο Απόστολος Φωτιάδης, ένας νέος καλλιτέχνης ο οποίος παρουσίασε εν μέσω συνεργατών και φίλων του την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όλα Εσύ». Η παρουσίαση του νέου cd έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ο νεαρός τραγουδιστής απέσπασε το πιο θερμό αλλά και ειλικρινές χειροκρότημα από τους παρευρεθέντες για την τελευταία του δισκογραφική δουλειά στην οποία ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του σε στίχους της Μαρίας Μπιλιλή-Φωτιάδη και σε συνθέσεις του Δημήτρη Φωτιάδη.
Το βράδυ της εκδήλωσης στην αίθουσα του ΔΩΛ, ο Απόστολος Φωτιάδης πλαισιωμένος από μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών, ταξίδεψε τους παρευρεθέντες σε ηχητικά μονοπάτια και ηχοχρώματα. Έντεκα συνθέσεις, έντεκα διαφορετικά μονοπάτια που δημιουργούν στον ακροατή μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας και ονείρου. Το πάντρεμα των διαφορετικών μουσικών επιρροών του Δημήτρη Φωτιάδη, καθώς και η ικανότητά του να μεταμορφώνεται και να ζει το κάθε τραγούδι, να γίνεται ένα με τη μουσική και την ποίηση, με έκφραση και πάθος, συνθέτουν μια πολλά υποσχόμενη δισκογραφική αφετηρία.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν με μηνύματά τους ο μουσικοσυνθέτης- Θωμάς Μπακαλάκος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο Δημήτρης Φωτιάδης συνέθεσε και ηχογράφησε ένα έργο υψηλών προδιαγραφών στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας τέτοιες μουσικές αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο για το δηλητήριο της κρίσης».
Ο συνθέτης - ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς σημείωσε ότι «Το νέο CD με τον τίτλο «Όλα εσύ» θεωρώ ότι είναι ακόμα ένα σπουδαίο δείγμα ότι ακόμα και σήμερα με όλες τις αντιξοότητες γράφονται ωραία τραγούδια δεμένα με την κοινωνία και τις αισθητικές μας αναζητήσεις, που ξεπερνούν δραστικά τα εφήμερα σουξεδάκια. Σήμερα αυτά τα τραγούδια ψάχνει να βρει ο Έλληνας, τραγούδια που να εκφράζουν τις ανθρώπινες στιγμές της ζωής του, να αγγίζουν τον ωραίο ψυχικό του κόσμο, όπως είναι ο έρωτας, η μάνα, η αγαπημένη, ο καθημερινός του αγώνας για την επιβίωση, η πατρίδα, η φύση.
Ο συνθέτης, μουσικός, καθηγητής κρουστών, Νίκος Τουλιάτος τόνισε ότι «η δουλειά αυτή μας θυμίζει πώς θα έπρεπε να είμαστε. Μας βάζει να ξανασκεφτούμε όλα αυτά τα απλά, τα ανθρώπινα, τα καθημερινά, που αφήσαμε πίσω μας. Είναι η ώρα να ξαναδούμε τη ζωή μας. Πού βρεθήκαμε, και για πού θα τραβήξουμε. Τέτοιες απλές αλήθειες υπάρχουν στην μουσική, στους στίχους, στις ερμηνείες αυτού του cd».Ακόμη ο μουσικοσυνθέτης και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος Χρήστος Λεοντής μίλησε για γνήσια, αληθινή και ειλικρινή δημιουργία που βρίσκει το στόχο της.
Με εξίσου ευμενή σχόλια μίλησε για τη νέα δουλειά του Απ. Φωτιάδη και ο μουσικοσυνθέτης Θέμος Μέξης.
Τέλος, ο μουσικοσυνθέτης Τιμόθεος Αρβανιτάκης που χαιρέτισε τη μουσική βραδιά είπε ότι «είναι πραγματικά τυχεροί όσοι αποκτήσουν το cd του νεαρού Απόστολου Φωτιάδη και άτυχη η πολιτεία που στέκεται άβουλη και σιωπηλή αφήνοντας μοναχά όλα αυτά τα παιδιά της τέχνης έρμαια και αβοήθητα στο έλεος του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Τι να πω για το «Ολα εσύ» που όταν το ακούω αισθάνομαι σαν ένα ναυτάκι που ταξιδεύει στεριές και θάλασσες για να συναντήσει εσένα στα καλντερίμια της νύφης του Βορά και ονειρεύομαι μαγεμένος να διαβώ από μια λεωφόρο πενταγράμμου που θα κάνει τη ζωή μας μελωδία».
Τον καλλιτέχνη συνόδευσαν στα τραγούδια του οι Κώστας Μίτιν (τύμπανα), Βασίλης Λιάκος (μπάσο), Γιάννης Κατσανούλης (ακουστική/ηλ. κιθάρα), Παναγιώτης Σδράλης (μπουζούκι, μπαγλαμά), Γιώτα Στεφανοπούλου (βιολί), Ζαφειρούλα Χαντή (τσέλο), Γεώργιος Τσιαρδάκα (φλάουτο), Στέλιος Κοτρώτσις (κλαρίνο), Κώστας Παπακώστας και Γιάννης Γκουλιάρας (τρομπέτες) και Κώστα Κωστούλης (σαξόφωνο). Στα φωνητικά η Μαρία Μπιλιλή-Φωτιάδη και η Βασιλική-Ηλέκτρα Φωτιάδη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass