ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

«Την κάναμε... λαχείο!» στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 05 Νοε 2011 22:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:33
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Tου Γιάννη Μουκίδη)
Μια υπέροχη σύγχρονη κωμωδία του γνωστού θεατρικού συγγραφέα Κώστα Παπαπέτρου, θα παρουσιάσει στην Ελασσόνα, στα τέλη Νοεμβρίου η θεατρική ομάδα της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας.
Σε μια εποχή ανασφάλειας και οικονομικών, κοινωνικών και... ψυχολογικών κρίσεων, τα μέλη της θεατρικής ομάδας αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με μια κωμωδία προς το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της εποχής μας. Πρόκειται για μια σάτιρα, βγαλμένη μέσα από τους όρους και τους κανόνες του τρέχοντος δύσκολου βιοπορισμού και των αναγκών επιβίωσης. Τόσο η εξέλιξη των γεγονότων, όσο και οι ήρωες του έργου, αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας και της σύγχρονης ζωής των νεοελλήνων. Η καυστική σάτιρα για την πολιτική, την οικονομία και τις προσωπικές σχέσεις, σε συνδυασμό με τα παθήματα των ηρώων, προκαλούν το αβίαστο γέλιο, αλλά ταυτόχρονα και προβληματισμό και σκέψεις για τη ζωή του καθενός μας.
Οι πρόβες συνεχίζονται, με πολύ κέφι και αρκετή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα και μια υπέροχη παράσταση με άφθονο γέλιο και πολλά διδάγματα.
Η υπόθεση του έργου:
Σ’ ένα μεροκαματιάρη, άνθρωπο του μόχθου, συμβαίνει το αναπάντεχο. Η τύχη του χαμογελάει και του προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ. Αμέσως κινητοποιούνται, όλες οι δυνάμεις «συμφερόντων», από τη σύζυγο, την πεθερά μέχρι και τη μακρινή του θεία από το Ζευγολατιό. Τελικά η τύχη του χαμογελά, ή του δείχνει τα δόντια της; Εν τέλει ο φουκαράς- τυχερός πρέπει να βρει ένα τρόπο να «λυτρωθεί» από την νέα επίπονη διάσταση που έχει πάρει η ζωή του, κερδίζοντας το λαχείο.
Οι συντελεστές της παράστασης:
Σενάριο: Κώστας Παπαπέτρου, σκηνοθεσία: Στέλιος Ντικούλης, διανομή ρόλων: Στέφανος Ευαγγέλου, Κική Καλογήρου, Ρούλα Γιαβούρογλου, Νίκος Σδάνης, Βασίλης Αθανασιάδης, Βασίλης Μαντζώκας, Όλγα Λιάκου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass